Nieuws
D66 nog niet tevreden

B&W hebben weliswaar aangegeven dat Ligusterhof in Leidschendam open zal blijven na een formele onttrekking aan het openbaar verkeer, doch D66 is daar niet gerust op. Dat blijkt uit nieuwe vragen van gemeenteraadslid Peter van Dolen.

Het gemeenteraadslid wil van B&W weten hoe hard de garanties zijn van URW als eigenaar van Leidsenhage/Mall inclusief Ligusterhof, dat de weg open blijft voor bewoners van de Banninghaegeflat die hun auto moeten parkeren.

In antwoorden op eerdere vragen van hem alleen staat URW geen belang heeft bij het afsluiten van de toegang tot de garage en er ook geen belang bij heeft deze belangrijke route voor de bevoorrading van de winkels af te sluiten.

Van Dolen wijst erop dat B&W hebben laten weten dat wegonttrekkingsbesluit wordt aangepast. ‘Wanneer vindt dit plaats en hoe worden de bewoners van de Banninghaegeflat daarover geïnformeerd? Weer de Staatscourant en het lokale nieuwsblad of gewoon professioneel met een aanvullende bewonersbrief?’

Met de laatste zin sneert het raadslid naar een eerder antwoord van B&W over het onttrekkingsbesluit. Dat luidde: ‘Belanghebbenden zijn geïnformeerd door publicatie van het wegonttrekkingsbesluit in de Staatscourant en de plaatselijke krant’.

Het D66-gemeenteraadslid nu: ‘In uw antwoord gaat u er van uit dat iedereen die in de flat woont of periodiek de Staatscourant doorspit op relevante informatie of iedere week de plaatselijke krant doorspit. Vind u dit niet ook een beetje simpele benadering van het informeren van de inwoners in het algemeen en in het bijzonder als het gaat om een specifiek te identificeren groep? Waarom heeft het college niet gewoon de moeite genomen om de bewoners van de flat via een brief in de postbussen te informeren?’

Van Dolen wil voorts weten wat er nu nog terecht komt van een hoorzitting die beloofd was aan bewoners van de Bannninghaegeflat bezwaar aantekenden tegen het onttrekkingsbesluit voor Ligusterhof. (foto Informatiebord.nl)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter