Activiteiten
Twee mooie films in Theater Ludens

Dit is het overzicht van de voorstellingen in Theater Ludens in de periode van 13 tot en met 21 augustus. Let op: de kassa blijft gesloten. Kaarten bestellen kan alleen via de website www.theaterludens.nl

Donderdag 13 augustus: Film / Irma la Douce. Aanvangstijd: 15.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00, met bibliotheekpas: € 7,00.

Komedie/drama/romantiek van Billy Wilder. Met o.a. Shirley MacLaine en Jack Lemmon. Na het succes van ‘The Apartment’ (1960) is het gouden trio Wilder-Lemmon-MacLaine wederom op volle sterkte in deze romantische klassieker. Lemmon speelt Nestor, een voormalige politieman die verliefd wordt op de prostituee Irma (geweldige rol van MacLaine). Hij kan het niet verdragen dat ze met iedereen het bed deelt en verzint een geniaal plan om haar voor zichzelf te houden. Lemmon is in topvorm als de charmante en grappige verleider die alles in het werk stelt om zijn liefde te behouden maar ongewild zijn eigen graf graaft. Oscar voor de muziek, Golden Globe voor MacLaine.

Donderdag 13 augustus: Film / La Belle Epoque. Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00, met bibliotheekpas: € 7,00.

Komedie van Nicolas Bedos. Met o.a. Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant en Pierre Arditi. Het uitgebluste huwelijk van Victor (Auteuil) en Marianne (Ardant) krijgt mogelijk een nieuwe impuls wanneer hij bij een prijzig, maar tot in de puntjes georganiseerd rollenspel zijn eerste ontmoeting met Marianne, in een hippe bar in Lyon in 1974, nog eens over kan doen. Komisch drama van Bedos (die ook het scenario schreef) is prettig vilein, zegt ondertussen verstandige dingen over de liefde en ouder worden, en is lang niet zo voorspelbaar als je na bovenstaande plot misschien zou denken.