Activiteiten
Twee maal Piepschuim in Theater Ludens

Dit is het overzicht van de voorstellingen in Theater Ludens in de periode van 20 tot en met 28 augustus. De kassa gaat beperkt open: donderdag 13  en donderdag 27 augustus van 14.00 tot 15.00 uur. Kaarten bestellen kan ook via de website: www.theaterludens.nl

Zaterdag 22 augustus: Cabaret / Piepschuim / Baadt het niet dan schaadt het niet. Aanvangstijd: 19.30 uur en 21.30 uur. Toegangsprijs: € 14,50.

‘Baadt het niet dan schaadt het niet’ is Piepschuims nieuwe voorstelling speciaal voor deze krankzinnige tijden. Omdat het nieuwe normaal nog niet wil wennen, speelt Piepschuim een abnormaal vrolijke show. ‘Baadt het niet dan schaadt het niet’ is een opbeurende en zeer muzikale voorstelling zoals je die van Piepschuim gewend bent, maar dan met nóg meer energie, nóg meer muziek, en nóg meer te lachen. Piepschuim zorgt gegarandeerd voor een dikke glimlach en na afloop kun je vrolijk en opgewekt naar huis. Of je er beter van wordt? Dat weten we ook niet, maar: Baadt het niet dan schaadt het niet, toch?

Zondag 23 augustus: Klassiek in Huygens’ Hofwijck / Quatriola Ensemble. Aanvangstijd: 10.30 uur. Toegangsprijs: € 10,00. Kaarten alleen online te reserveren via www.veurklassiek.nl

Dit concert wordt georganiseerd door Veur Klassiek en vindt plaats in de sfeervolle tuin van Huygens’ Hofwijck, Westeinde 2a in Voorburg. Het Quatriola Ensemble bestaat uit Maria Rosaria Della Ragione (klarinet), Clara Alija Senra (fagot), Federico Forla (hobo) en Irene Ruipérez (fluit). De twee Spanjaarden en de twee Italianen brengen een gevarieerd klassiek programma. Ze spelen o.a.: I.Albeniz – Capricho catalán en Tango; E.Bozza – Trois pièces pour une musique de nuit; G.Gerswin – Rialto Ripples; G.Bizet – Delen uit de opera Carmen.

Donderdag 27 augustus: Film / Chef. Aanvangstijd: 15.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00, met bibliotheekpas: € 7,00. Alleen online te reserveren

Komedie van Jon Favreau. Met o.a. Jon Favreau, John Leguizamo en Scarlett Johansson. Als de succesvolle chef-kok Carl Casper (Favreau) in reactie op een vernietigende recensie over zijn risicoloze kookkunst een woedende tweet verstuurt, ontketent hij daarmee een hype waarvan hij zelf het slachtoffer wordt. Volgt een louterende tocht van Miami naar LA met zoon en collega in een ‘food truck’.

Donderdag 27 augustus: Film Sorry we missed you. Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00, met bibliotheekpas: € 7,00.

Drama van Ken Loach. Met o.a. Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Nikki Marshall, Rhys Stone en Harriet Ghost. Als geen ander kan Ken Loach (geholpen door vaste scenarioschrijver Paul Laverty) indringende en urgente verhalen vertellen over gewone mensen. In ‘I, Daniel Blake’ ging dat over een werkloze weduwnaar die vastloopt in het systeem, deze keer gaat het over een heel gezin. Beide ouders werken zich het schompes (hij als pakjesbezorger, zij als zorgverlener), en toch kunnen ze zich financieel nauwelijks redden. En ondertussen hebben ze geen tijd meer voor elkaar, of voor hun twee kinderen. Aangrijpend, levensecht en vlekkeloos geacteerd en geregisseerd.