Activiteiten
Volop lekkere muziek in Theater Ludens

Dit is het programma van Theater Ludens in de periode van 3 tot en met 11 september. Vanaf woensdag 2 september opent de kassa weer op reguliere tijden: woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstellingen. Kaarten reserveren en bestellen kan ook www.theaterludens.nl

Donderdag 3 september: Concert / Support your Local Artists – Dear Francis and The Raspers. Aanvangstijd: 19.15 uur en 21.30 uur. Toegangsprijs: € 13,50.

Deze avond staat in het teken van de Vlietdagen en ‘Support your local artists’. De optredende bands worden opgenomen door ‘Support Your Locals L-V/Eric Bouwman’. Over ‘Support your local artists’: Deelnemers aan het Vlietdagen programma worden gedurende de week extra onder de aandacht gebracht in samenwerking met ‘Support Your Locals L-V’. Eric Bouwman zal zoveel mogelijk deelnemers bezoeken en korte filmopnames maken t.b.v. een online tv-registratie. Op zaterdag 19 september zal uw hele avond gevuld zijn met een geweldige show vanuit het theater waar de Vlietdagen 2020 tv-registratie uitgezonden zal worden. U kunt deze avond thuis live bijwonen. Zorg dat u klaar zit, deze avond zit vol verassingen!

Over Dear Francis: Spelen hun favoriete top 2000 en top 40 hits in een compacte akoestische bezetting. Hierbij is meerstemmige zang een belangrijke factor in het verrassende geluid van Dear Francis. Dear Francis is: Rick van Hoorn, Erik Nijs, Miranda Jillissen en Jasper Laterveer.

Over The Raspers: Of je nu houdt van The Rolling Stones, Elvis of The Beatles, of misschien van lekkere swingende soul zoals bijvoorbeeld die van Sam & Dave, James Brown of Aretha Franklin, of liefhebber bent van het zwaardere werk zoals Golden Earring, ZZ Top of AC/DC, de kans is heel klein dat je niet aan je trekken komt bij het Raspers repertoire. Na al die optredens is de repertoirelijst namelijk zo lang geworden dat er eigenlijk voor iedere gelegenheid passend materiaal te vinden is. Door de ervaring kan de groep zich razendsnel aan iedere situatie aanpassen en maakt van iedere gelegenheid een feest zonder te hoeven vervallen in smakeloze grappen of banaliteiten. The Raspers is: Robbert H. Reijenga – zang en gitaar, Paul Reijenga – drums en zang, Arjaan Verheule – sax, keyboards, gitaar en zang, Didik Sucahyo – basgitaar en zang.

Vrijdag 4 september: Concert / Support your Local Artists – Captain Midnight XL. Aanvangstijd: 19.30 uur en 21.30 uur. Toegangsprijs: € 13,50. 

Deze avond staat in het teken van de Vlietdagen en ‘Support your local artists’.

Over Captain Midnight XL: De Haagse partycoverband Captain Midnight XL timmert al 5 jaar hard aan de weg. Van Den Haag tot de beruchte Dutchweek van Val Thorens en van Ameland tot het Oranjebal in Bangkok laat deze veelzijdige groep vrolijke muzikanten bij elk optreden een spoor achter van dansende, zingende en vrolijke mensen. Captain Midnight XL is eigenlijk een mix van een gezellige pianoshow en een swingende partycoverband en onderscheidt zich door op hoog tempo alle partyhits van de afgelopen 50 jaar op hun publiek af te vuren, waarbij zowel soul, dance-classics, rock, moderne- en Nederlandstalige hits voorbijkomen. Waar je Captain Midnight XL ook neerzet, je kan erop rekenen dat zij altijd het maximale uit elk publiek halen!

Donderdag 10 september: Talentenloods / Open podium. Aanvangstijd: 19.30 uur. Toegangsprijs: € 5,50 (tot 21 jaar gratis toegang). 

Het Open Podium 12-21 is voor de jeugd om hun talenten voor het voetlicht te brengen op een breed gebied van muziek, dans, theater, schrijven, tekenen, sport, multimedia tot techniek. Er zijn vijf Open Podiumavonden, waarvan vier voor jeugd van 12-21 jaar en de laatste voor leerlingen van groep 8 basisschool als start-up. Iedere avond worden Two Talents gekozen door een jury, die mogen optreden tijdens de Slotavond in Theater Ludens. Daarna kan iedereen die heeft opgetreden bij Talentenloods deelnemen aan de Buitenpodia.

Talentenloods houdt geen talentenjacht, maar ondersteunt en stimuleert talent. Verschillende jongeren komen terug om nieuw werk te laten horen. Talentenloods wil ook een werkplaats voor jongeren zijn. Zo is er ook plaats voor gastpresentatoren, assistentie bij techniek, foto en film, pr en scouting. Het is dé plek om met je talent aan de slag te gaan in Leidschendam-Voorburg. Daarnaast wil Talentenloods een stimulans zijn voor andere plaatsen in Nederland.

Vrijdag 11 september: Concert / Alexander Broussard – speelt Billy Joel; Aanvangstijd: 19.30 uur en 21.30 uur; Toegangsprijs: € 15,50. 

De liedjes van Billy Joel behoeven geen introductie meer. Ze zijn deel geworden van ons collectieve geheugen. Hij behoort tot de meest succesvolle artiesten uit de popgeschiedenis en heeft meer dan 30 top tien hits op zijn naam staan. Zijn repertoire bestrijkt eigenlijk wel alle kanten van het pop-spectrum: natuurlijk de klassieke meezinger ‘Piano man’ maar ook swingende rockers zoals ‘My life’, prachtige ballads zoals ‘Honesty’ of lekkere rock ’n roll zoals ‘Only the good die young’. Stuk voor stuk nummers die live misschien nog wel meer indruk maken dan op de plaat.

En hoewel Billy Joel (70) nog steeds optreedt, is de kans erg klein dat hij nog in Nederland zal neerstrijken. Het werd dus hoog tijd voor een tribute. Vandaar: The Billy Joel Experience. Alexander Broussard is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelgevraagd en veelzijdig pianist/toetsenist en zanger/entertainer. Met een indrukwekkend cv dat start van de meest prestigieuze pianobars en doorloopt tot en met The Billy Joel Experience, Najib Amhali (PlusSupportAct), Crazy Piano’s, De Corona’s, Twarres en vele anderen, is Alexander op zowel grote als kleine podia door heel het land een graag geziene gast. Met zijn band 003 bracht hij eerder 5 singles en een dubbel live album uit met eigen werk dat door menig radiostation met enthousiasme ontvangen is en de nodige airplay heeft mogen genieten. Na 5 jaar vond dit team het tijd om een nieuw avontuur aan te gaan. Gezamenlijk werd besloten om het oeuvre van Billy Joel onder handen te nemen. Het resultaat? The Billy Joel Experience!