Dit is het overzicht van de voorstellingen in Theater Ludens in de periode van 11 tot en met 18 september. Vanaf woensdag 2 september opent de kassa weer op reguliere tijden: woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstellingen. Kaarten reserveren en bestellen kan ook www.theaterludens.nl

Vrijdag 11 september: Concert / Alexander Broussard – speelt Billy Joel. Aanvangstijd: 19.30 uur en 21.30 uur. Toegangsprijs: € 15,50. 

De liedjes van Billy Joel behoeven geen introductie meer. Ze zijn deel geworden van ons collectieve geheugen. Hij behoort tot de meest succesvolle artiesten uit de popgeschiedenis en heeft meer dan 30 top tien hits op zijn naam staan. Zijn repertoire bestrijkt eigenlijk wel alle kanten van het pop-spectrum: natuurlijk de klassieke meezinger ‘Piano man’ maar ook swingende rockers zoals ‘My life’, prachtige ballads zoals ‘Honesty’ of lekkere rock ’n roll zoals ‘Only the good die young’. Stuk voor stuk nummers die live misschien nog wel meer indruk maken dan op de plaat. En hoewel Billy Joel (70) nog steeds optreedt, is de kans erg klein dat hij nog in Nederland zal neerstrijken. Het werd dus hoog tijd voor een tribute. Vandaar: The Billy Joel Experience.

Alexander Broussard is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelgevraagd en veelzijdig pianist/toetsenist en zanger/entertainer. Met een indrukwekkend cv dat start van de meest prestigieuze pianobars en doorloopt tot en met The Billy Joel Experience, Najib Amhali (PlusSupportAct), Crazy Piano’s, De Corona’s, Twarres en vele anderen, is Alexander op zowel grote als kleine podia door heel het land een graag geziene gast.

 Zaterdag 12 september: Cabaret / Tim Fransen / De mens en ik (try out). Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 19,00. 

De mens is een hoogst eigenaardige diersoort. Een zoogdier, weliswaar. En een primaat. Maar wel een zoogdier dat zout en peper over zijn eten strooit. Een primaat die zijn tanden poetst en parkeergeld betaalt. ‘Homo sapiens’ hebben we onszelf genoemd, oftewel: ‘de wijze mens’. Tim Fransen vraagt zich af of we misschien niet een al te hoge dunk hebben van onszelf. En of we ons wel altijd zo wijs gedragen als onze zelfgekozen naam suggereert. Op komische wijze maakt hij ons deelgenoot van zijn worsteling met de mensheid, en zijn eigen gedwongen lidmaatschap daarvan. Zijn eerste avondvullende voorstelling werd bekroond met de Neerlands Hoop. Voor zijn tweede voorstelling ontving Tim Fransen – als jongste cabaretier ooit – een Poelifinario. De jury schreef: “Tim Fransen bewijst andermaal zijn grote klasse als filosofisch cabaretier.” Nu betreedt hij eindelijk de theaters met een derde programma. Tim, Timberlicious, T-Bone zoals we hem kennen: muzikaal, filosofisch, geëngageerd, geobsedeerd met fallussen (en andere Latijnse woorden) en bovenal ontzettend grappig.

Tentoonstelling Puur Natuur

Theater Ludens biedt een uitweg uit de jongste crisis. Waar is afleiding te vinden, ver weg van de berichtgevingen op radio, t.v. en internet? Juist: Puur Natuur! Kom kijken en laat uw gedachten gaan over alles wat de natuur te bieden heeft. Maar wees voorbereid, niet alles is er lieflijk. Naast schoonheid wordt ook de bitterzoete relatie tussen mens en natuur getoond. Zo heeft onder andere exposante Donna Brown een ecologisch getint schilderij voor u in petto. Na het bitter volgt ook het zoet. De verbeelding van andere deelnemers biedt ook liefde voor de natuur en wellicht een uitweg. Vanaf zondag 13 september 2020 tot en met zondag 31 januari 2021. De expositie is te zien voor en na voorstellingen in Theater Ludens. Galerie Ludens bevindt zich op de eerste etage van het theater.