Activiteiten
Van dans benefiet tot Hans Dorrestijn in Ludens

Dit is het overzicht van de voorstellingen in Theater Ludens in de periode van 18 tot en met 25 september. De kassa is weer op reguliere tijden: woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstellingen. Kaarten reserveren en bestellen kan ook www.theaterludens.nl

Vanaf zondag 13 september tot en met zondag 31 januari: Tentoonstelling Puur Natuur

Theater Ludens biedt een uitweg uit de jongste crisis. Waar is afleiding te vinden, ver weg van de berichtgevingen op radio, t.v. en internet? Juist: Puur Natuur! Kom kijken en laat uw gedachten gaan over alles wat de natuur te bieden heeft. Maar wees voorbereid, niet alles is er lieflijk. Naast schoonheid wordt ook de bitterzoete relatie tussen mens en natuur getoond. Zo heeft onder andere exposante Donna Brown een ecologisch getint schilderij voor u in petto. Na het bitter volgt ook het zoet. De verbeelding van andere deelnemers biedt ook liefde voor de natuur en wellicht een uitweg. De expositie is te zien voor en na voorstellingen in Theater Ludens. Galerie Ludens bevindt zich op de eerste etage van het theater.

Zondag 20 september: Local Heroes / Dans aan de Vliet / DansBenefiet. Aanvangstijd: 14.00 uur en 16.00 uur. Toegangsprijs: €10,00. 

De creatieve sector zucht onder de impact van de coronacrisis. Om de lokale dansers, dansstudio’s en dansprofessionals te ondersteunen organiseren Dans aan de Vliet en Theater Ludens deze DansBenefiet. De opbrengst gaat naar de danssector in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

“Wij, de dansers van de gemeente Leidschendam-Voorburg, docenten en uitvoerende professionals bundelen onze krachten en willen aan jullie laten zien dat een tegenslag onze energie, passie en creativiteit niet kan stoppen. Na een paar bijzondere maanden staan we paraat voor jullie: Ballet-en dansstudio Door Laverman, The Dance Factory, Creasi Leidschendam, Flow Performing arts, Dansschool LivenDance en Stichting Dans aan de Vliet. Kom en steun jouw docent, jouw dansschool, jouw kind want ze zullen morgen de creativiteit aan iemand anders overdragen!” De gehele opbrengst komt 100% ten goede aan de zwaar getroffen danssector in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Donderdag 24 september: Lunchconcert / Artiest en programma check de website van Theater Ludens; Aanvangstijd: 12.30 uur. Toegangsprijs: € 8,50

Donderdag 24 september: Cabaret / Hans Dorrestijn / ’t Houdt een keer op (try-out). Aanvangstijd: 19.30 uur en 21.30 uur. Toegangsprijs: € 19,50. 

In mijn laatste programma: ‘’t Houdt een keer op’ wordt het voor de verandering een gezellige mix van kleine en grote rampspoed: de aftakeling, het verlies van vrienden en collega’s, digitale vervreemding, de stijgende temperaturen en het menselijk teveel. Ik stel in ‘’t Houdt een keer op’ de hond en de paus medeverantwoordelijk voor de overbevolking. En de paus wordt natuurlijk ook aangeklaagd vanwege de eikenprocessierups. Ik onthul aan mijn publiek dat het insectenbestand is ingestort, maar dat binnenskamers de vliegenmepper zijn nut blijft bewijzen. Ik gooi de doodgemepte vliegen en muggen uit het raam. Dan hebben de zwaluwen er ook nog wat aan.” Tot zover ’t Houdt een keer op’.