Nieuws
Medewerkers HMC krijgen mondneusmasker

Zorgmedewerkers van de HMC-ziekenhuisgroep (Antoniushove, Bronovo, Westeinde) dragen binnen anderhalve meter voortaan een chirurgisch mondneusmasker. Aanleiding voor deze extra voorzorgsmaatregel is het feit dat een aantal medewerkers op de afdeling CCU (hartbewaking) en de verpleegafdeling cardiologie positief is getest op Covid-19.

Medewerkers en patiënten die in direct contact zijn geweest met een besmet persoon worden geïnformeerd. Medewerkers worden getest en blijven bij klachten thuis. Bent u afgelopen week in HMC op de CCU of verpleegafdeling cardiologie geweest, bent u nog niet gebeld door HMC en heeft u wel klachten? Neem dan contact op met de GGD om u te laten testen.

Het aantal besmettingen met Covid-19 neemt landelijk toe. In deze regio is een hoge stijging zichtbaar. Het coronavirus komt daarmee ook in het ziekenhuis weer dichterbij. Met deze aangescherpte maatregel waarborgt men nog beter de veiligheid van  patiënten en medewerkers. Iedereen kan in HMC voor alle zorg gewoon terecht.

Naast het invoeren van deze extra voorzorgsmaatregel blijven alle bestaande protocollen in HMC van kracht. Zo blijven medewerkers al bij milde klachten thuis en worden zij eerst getest voordat zij weer aan het werk kunnen. Het dragen van het mondneusmasker is niet ter vervanging van de anderhalve meter afstand, maar een extra stap om de veiligheid van patiënten en medewerkers te waarborgen.