Dit is het overzicht van de voorstellingen in Theater Ludens in de periode van 25 september tot en met 2 oktober. De kassa is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstellingen. Kaarten reserveren en bestellen kan ook www.theaterludens.nl

Tot en met zondag 31 januari 2021: Tentoonstelling Puur Natuur

Theater Ludens biedt een uitweg uit de jongste crisis. Waar is afleiding te vinden, ver weg van de berichtgevingen op radio, t.v. en internet? Juist: Puur Natuur! Kom kijken en laat uw gedachten gaan over alles wat de natuur te bieden heeft. Maar wees voorbereid, niet alles is er lieflijk. Naast schoonheid wordt ook de bitterzoete relatie tussen mens en natuur getoond. Zo heeft onder andere exposante Donna Brown een ecologisch getint schilderij voor u in petto. Na het bitter volgt ook het zoet. De verbeelding van andere deelnemers biedt ook liefde voor de natuur en wellicht een uitweg. De expositie is te zien voor en na voorstellingen in Theater Ludens. Galerie Ludens bevindt zich op de eerste etage van het theater.

Vrijdag 25 september: Concert / Katerina Tsiridou Rebetiko Trio / European Tour 2020. Aanvangstijd: 19.00 uur en 21.30 uur. Toegangsprijs: tot 12 jaar € 12,00 / volwassene € 24,00.

Katerina Tsiridou is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van Rebetiko, een afkorting voor muziek die is opgenomen in de UNESCO-lijst van immaterieel cultureel erfgoed. Haar laatste cd stond in juni 2016 op nummer 11 van de World Music Charts Europe. Katerina Tsiridou Rebetiko Trio toert in september 2020 in Duitsland, Nederland en België met hun project ‘Borders’, een muzikale reis die je de schoonheid van traditionele Griekse muziek laat ervaren. Net zoals de oude Griekse cultuur over de hele wereld is gegaan, overschrijdt traditionele Griekse muziek grenzen en verbindt ons allemaal.

Zondag 27 september: Jeugd 4+ / Reuring Theater / Guppy. Aanvangstijd: 14.00 uur. Toegangsprijs: € 10,00.

Een vriendschap tussen een shy haai en een moedige gup.Door de zee zwemt een guppie. Een heel klein guppie, dat je makkelijk kan zien, zo met die glimmende schubben. Ons guppie kijkt zoekend om zich heen, ze is op zoek naar avontuur. Deze gup, die is niet bang. Ook niet voor een scherpe staart. Een nare vin die door het zeewier schiet. Ze gaat er achteraan. Domme gup, wat doe je nou… Guppies zijn geen vechtersbaasjes. En haaien zijn niet lief. Haaien zijn niet op zoek naar vriendjes. Haaien zijn op zoek naar guppies. Om te verslinden. Of toch niet? Misschien is deze haai wel lief. Als dat maar goed gaat! Guppie is een voorstelling voor kleuters over een vriendschap tussen een shy haai en een moedige gup. Hap, slik, blub… De voorstellingen van Reuring Theater zijn energiek, expressief en herkenbaar. Spel, muziek en verbeeldingskracht zorgen voor filmische scènes, waardoor het publiek wordt meegezogen in het leven van de aanstekelijke personages.

Donderdag 1 oktober: Lezing / Anne Marie Boorsma / Modigliani. Aanvang: 14.00 uur. Toegangsprijs: € 5,00

Donderdag 1 oktober : Film / Modigliani (2004). Aanvang: 15.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00, met bibliotheekpas: € 7,00.

Parijs 1919. Dit is het verhaal over de rivaliteit tussen twee grote kunstenaars: Modigliani (Andy Garcia) en Picasso (Omid Djalili). Twee mannen wiens jaloezie gedreven wordt door hun genialiteit, hun arrogantie en hun passies. Het is ook het verhaal van de grootste liefdestragedie in de kunstgeschiedenis: Jeanne Hebuterne (Elsa Zylberstein), een mooie jonge katholieke vrouw, wordt tot groot ongenoegen van haar vader, verliefd op Modigliani, een jood. Ze krijgen een kind. Gedreven door zijn religieuze onverdraagzaamheid stuurt Jeannes vader hun kind weg naar een klooster. Op hetzelfde moment bereidt Parijs zich voor op de jaarlijkse kunstcompetitie. Om hun kind te redden schrijft Modigliani zich in, waardoor ook Picasso besluit om deel te nemen. De strijd tussen de grootste kunstenaars barst los…

Donderdag 1 oktober: Film / Hunt for the Wilderpeople. Aanvang: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00, met bibliotheekpas: € 7,00.

Komedie van Taika Waititi.  Als de twaalfjarige Ricky Baker door de Nieuw-Zeelandse jeugdzorg bij een eigenaardig pleeggezin wordt gedumpt, is hij vast besloten zo snel mogelijk weer weg te lopen. Een warme kruik in bed, een dosis liefde en een hond genaamd Tupac brengen hem echter aan het twijfelen, maar na een treurige gebeurtenis vlucht hij toch de wildernis in. Een massale (en ronduit knullige) klopjacht volgt. Bijzonder charmante komedie die op het wereldwijde festivalcircuit uitgroeide tot publiekslieveling, maar in Nederland vreemd genoeg de bioscoop niet haalde. Van regisseur-schrijver-komiek-stijlicoon Taika Waititi (What We Do in the Shadows, Thor: Ragnarok).

Vrijdag 2 oktober: Muziek / PopCafé / Local Heroes. Aanvangstijd: 21.00 uur.  Toegangsprijs: Gratis.

Wegens toenemend succes organiseert Theater Ludens in samen werking met Drumschool Voorburg wederom het maandelijkse popcafé. Tijdens iedere avond treden meerdere bands uit Voorburg en omgeving op. Dat zijn vaak jonge bands maar er is zeker ook ruimte voor volwassen musici. De optredens vinden plaats op het knusse podium in de gezellige foyer van ons theater. De toegang is gratis, de bar is geopend en de muziek is altijd verrasend leuk, swingend en gezellig. Drumschool Voorburg en Theater Ludens zijn blij dat ze enthousiaste en goeie amateurbands de kans kunnen geven om op te treden. Daarnaast is het natuurlijk ook fantastisch dat we dit kunnen aanbieden aan Voorburgde liefhebbers van live muziek. Want wat is er nou gezelliger dan op vrijdagavond op de hoek naar een paar bandjes te gaan kijken onder het genot van een lekker drankje…