Activiteiten
Ludens brengt De Betovering in herfstvakantie

Ook deze herfstvakantie, 16 t/m 24 oktober, staat in het teken van festival De Betovering, een internationaal kunstfestival voor de jeugd. Theater Ludens in Voorburg biedt in deze festivalperiode een podium aan leuke voorstellingen, voor verschillende leeftijden. Van 19 oktober t/m 23 oktober. Kijk op: www.theaterludens.nl

Maandag 19 Oktober: Jeugd (3+) / Koekla / De drie biggetjes. Aanvangstijd: 11.00 uur + 14.00 uur. Toegangsprijs: € 7,50. 

Het is herfst. De zon staat laag. “Het wordt koud”, zegt Naf. “Het wordt tijd om een huis te bouwen.” Maar Nif en Noef willen liever spelen. Het lijkt wel alsof ze vergeten zijn dat de wolf in het bos woont. Als het huis niet op tijd klaar is, zullen de biggetjes niet veilig zijn… De drie biggetjes (3+) is het klassieke sprookje van de drie biggetjes die een huis moeten bouwen, maar wel een dat zo stevig is dat de wolf er niet binnen kan komen. Drie aanbiddelijke handpop-biggetjes en een gevaarlijke wolf zijn de ingrediënten van deze kleurrijke kleutervoorstelling. Sfeervolle muziek, humor en spanning zorgen voor de juiste sfeer.

Dinsdag 20 Oktober: Jeugd / De witte Raaf & Theater Zuidplein / Ali en Nino (8-12 JAAR). Aanvangstijd:  11.00 uur + 14.00 uur. Toegangsprijs: € 7,50. 

Wat is je identiteit?  Bepaalt de plek waar je opgroeit wie je bent?  Maar wat als je weg moet van alles wat je kent?  Wat doet het met je als je er niet mag zijn? Ali wacht al jaren op een verblijfsvergunning. Nino komt naast hem wonen, zij is nieuw in de straat en is gefascineerd door alles wat anders is. Ali en Nino leren elkaar kennen, onderzoeken wie ze zijn en terwijl zij steeds dichter naar elkaar toe bewegen, drijft de wereld om hen heen ze uit elkaar. Want Ali’s ouders krijgen een brief van de IND. Ze moeten weg uit Nederland. Ali en Nino staan voor de keuze: zich overgeven aan de werkelijkheid, of op de vlucht slaan door samen onder te duiken. Een avontuur, op zoek naar een toekomst en een thuis. Voor deze voorstelling vol muziek liet Witte Raaf zich inspireren door de betoverende roman ‘Ali en Nino’ van Kurban Said uit 1937. Ali en Nino is een voorstelling over culturele diversiteit in Nederland, aan de hand van een oud verhaal, een mythische schrijver en muziek uit verschillende culturen.

Woensdag 21 oktober: Jeugd / Mariska Simon / Alice in Wonderland (4-12 jaar). Aanvangstijd: 11.00 uur + 14.00 uur. Toegangsprijs: € 7,50. 

Een feestje voor stoere kinderen die net als Alice niet bang zijn om een klein beetje te veranderen. De rups en Alice keken elkaar een tijdje zwijgend aan. ‘Wie ben jij?” vroeg de rups. Een beetje verlegen antwoordde Alice: “Op dit moment weet ik dat niet zo goed, meneer. Ik weet nog wel wie ik was toen ik vanmorgen opstond, maar sindsdien ben ik geloof ik al een paar keer veranderd.” Al meer dan 150 jaar geleden schreef Lewis Carroll het boek Alice’s Adventures in Wonderland. Inmiddels kent iedereen het blonde meisje in het blauwe jurkje. Maar Alice is veranderd. En hoe! Ze heeft haar blauwe jurkje verruild voor een hoodie. Haar keurige schoentjes voor stoere gympen. En huilen? Daar doet ze niet meer aan! Alice kijkt stoer de wereld in door haar ronde brilletje. Maar als Alice veranderd is, is Wonderland dan nog wel hetzelfde? Heeft het konijn nog wel haast? Is de rups nog wel raadselachtig, de hoedenmaker zo gek als een deur. Of is iedereen een beetje in de war? Maak kennis met Alice en Wonderland zoals zij verbeeld zijn door illustrator Floor Rieder; fris, eigentijds en prachtig vormgegeven.

Donderdag 22 oktober:   Jeugd / Cie Krak / Kontrol (4+). Aanvangstijd: 11.00 uur + 14.00 uur. Toegangsprijs: € 7,50.

Clown Raphaël reist al jaren de wereld rond met zijn wereldberoemde act. Hij wil vooral dat de dingen precies lopen zoals hij het graag heeft. En als dat niet het geval is, zijn er fijnzinnige oplossingen en een ontwapenende glimlach.

Vrijdag 23 oktober: Jeugd/De grote haay en & 2-ater producties./ 1,2,3,4, Poppetje van papier (3-8 jaar). Aanvangstijd: 11.00 uur + 14.00 uur.  Toegangsprijs: € 7,50.

Toen iets nog niets was. Alles heeft een begin en een eind, maar dat einde is weer een begin van iets nieuws. Zo kun je oneindig lang doorgaan. Ook met papier. Drie manipulatoren vertellen het woordloze verhaal en laten niks aan het toeval over. Hoewel… wat als het papier scheurt? Dan maken ze er gewoon iets nieuws van. Na het zien van deze voorstelling is papier nooit meer gewoon papier. Want je kunt ervan houden, om huilen, van schrikken en het kan je meenemen naar een wereld die er nog niet was. Hoewel… het was er wel, maar je zag het nog niet. Het grote publiek leerde het poppetje van papier kennen in het tv-programma Popster, waar hij simpelweg werd geboren uit drie stroken inpakpapier.