Activiteiten
75 Jaar Vrijheidsconcert in de Peperbus/Dorpskerk

Het The Hague String Trio treedt donderdag 22 oktober vanaf 20.30 uur op in de Dorpskerk bij de sluis in Leidschendam met het programma ‘After the Darkness’, Na donkere tijden. Vanwege de herdenking van de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust, 75 jaar geleden, bestaat het programma onder meer uit twee werken gecomponeerd voor strijktrio door de Joodse componisten Gideon Klein en Dick Kattenburg.

De levens van de componisten zijn verwoest door de Tweede Wereldoorlog door vervolging, moord of verbanning. Gideon Klein was een zeer talentvolle pianist en componist. In 1941 werd hij gevangengezet in Theresiënstadt. Hij stierf in januari 1945 in Fürstengrube, een buitenkamp van Auschwitz. Dick Kattenburg, overleden in 1944, is een Nederlandse componist. Zijn strijktrio heeft lang opgeborgen gelegen in het archief. De bladmuziek is officieel uitgegeven als onderdeel van het project ‘After The Darkness’.

Het jaar 2020 is ook het jaar waarin herdacht wordt dat Ludwig van Beethoven 250 jaar geleden werd geboren. Beethoven is wellicht niet zo beroemd geworden door zijn strijktrio’s, maar ze zijn daarom niet minder uitdagend om te spelen. Zijn Serenade in D opus 8 staat op het programma.

Het adres van de Dorpskerk bij de sluis is Damhouderstraat 2 in Leidschendam. Aanvang 20.30 uur, deuren open 20.00 uur, einde concert 21.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 17,50. Vanwege de corona stoelopstelling in de kerk is een gelimiteerd aantal toegangskaarten beschikbaar. De kaarten zijn uitsluitend te koop via www.veurklassiek.nl