Activiteiten
Films, concert en cabaret in Theater Ludens

Dit is het overzicht van de voorstellingen in Theater Ludens in de periode van 15 tot en met 23 oktober. De Corona-maatregelen veranderden… en veranderen misschien weer. Voorlopig kunnen de geplande voorstellingen doorgaan in Theater Ludens. De kassa is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstellingen. Kaarten reserveren en bestellen kan ook www.theaterludens.nl

Donderdag 15 oktober 2020Film / Dolor y gloria / . Aanvangstijd: 15.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00, met bibliotheekpas: € 7,00.

Regie: Pedro Almodóvar Met Antonio Banderas, Asier Etxeandia, Penélope Cruz. In Dolor y gloria (‘Pijn en glorie’) blikt de Spaanse meester Pedro Almodóvar terug op zijn leven, maar zijn film is geen autobiografie. Het is autobiografische fictie, waarin het leven van de regisseur wordt gespeeld door Antonio Banderas, de acteur die groot werd in Almodóvars eerste films. Antonio Banderas is geweldig op dreef; Penélope Cruz – een andere Almodóvar habituée – is prachtig als de jonge versie van Salvadors moeder. De muziek van Alberto Iglesias draagt bij aan de nostalgische sfeer en Dolor y gloria is, zoals altijd bij Almodóvar, een lust voor het oog – van de fraai vormgegeven begintitels tot de slotscène, waarmee Almodóvar met een schrandere kunstgreep nog eens laat zien dat het maar film is. Een humoristisch spiegelpaleis. Een prachtfilm over creatieve inspiratie en de kracht van de verbeelding.

Donderdag 15 oktober: Film / Hors Normes / Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00, met bibliotheekpas: € 7,00.

Komedie van Olivier Nakache en Eric Toledano. Met o.a. Vincent Cassel, Reda Kateb, Hélène Vincent en Bryan Mialoundama. Van de makers van Intouchables. Frans regisseursduo Nakache en Toledano, vooral bekend van de hit Intouchables (2011), is gespecialiseerd in feelgoodfilms over ernstige thema’s. Hors normes (internationale titel: The Specials) is geen uitzondering. We volgen Bruno (Cassel), die een opvanghuis voor zwaar autistische kinderen leidt, en zijn goede vriend Malek (Kateb), die kansarme jongeren opleidt tot begeleiders van die kinderen. Saillant detail: Bruno is orthodox-joods, Malek islamiet. Qua plot heeft dit op waarheid beruste drama weinig om het lijf, maar de ondanks-alles-optimistische toon is bijzonder aanstekelijk, en er wordt prachtig gespeeld, zowel door de professionele als niet-professionele (autistische) acteurs.

Vrijdag 16 oktober: Concert / Elke Vierveijzer / LUCHT. Aanvangstijd: 19.30 en 21.30 uur. Toegangsprijs: € 15,50.

Elke Vierveijzer. U kunt haar kennen van haar ode aan Maarten van Roozendaal. Van haar grote stem, haar bloedstollend mooie liedjes en schurende teksten. Of misschien kent u haar wel helemaal niet. Dat wordt dan eens tijd. Na Om te janken zo mooi en Zonder Genade is het tijd voor LUCHT. Een veelzijdig theaterconcert over aanpassing en ontsnapping. Over eindeloos doorgaan en stilvallen. Over het dichtgegespte harnas dat ons houvast geeft. Wat haar kenmerkt? Met een geheel eigen stem gaat ze in LUCHT via muzikale verhalen en stijlen op zoek. Soms met een poppy sound, soms met het klassieke theaterlied, dan weer met opzwepende donkere elektronica. Eén ding is duidelijk, de liederen zijn stuk voor stuk kogels die u onmogelijk kunt ontwijken. Beloftes, gedachten, angsten, observaties en vragen. Aan wiens maatstaven wordt er precies voldaan? En wat als er één knoop van het keurslijf springt? Rauw, eerlijk en kwetsbaar. Een theaterconcert dat nog lang na zal zinderen.

Zaterdag 17 oktober: Cabaret / Martijn Koning / Koning van de toekomst (try out). Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,00.

Martijn Koning heeft zichzelf een pauze cadeau gedaan. Voor een stuiterbal als Martijn iets totaal tegennatuurlijks. Waar anderen even uitpuffen, stroopte hij zijn mouwen alweer op: op naar het volgende avontuur. Wat gaat die pauze met hem doen? Hoe ziet die Koning van de Toekomst eruit…? Hij probeerde het heu:; stil staan, stil zitten, mond even dicht. Maar mèn wat is dat moeilijk. Hij is dolblij dat hij weer op tour gaat! Zijn hoofd staat niet stil; als een ‘pinball-machine’ vuurt hij zijn grappen en zeer komische observaties op zijn publiek af. Hij heeft geheid de ‘hoogste grapdichtheid-garantie’; 80 minuten pure stand-up comedy. Martijn Koning: “Ik heb een niet te stoppen drang om mijn hart te luchten.”