Activiteiten
Haags Gemeentearchief brengt impact corona in beeld

Met de uitbraak van het coronavirus en de gevolgen ervan wordt nieuwe stadsgeschiedenis geschreven. Dus is het voor het Haags  Gemeentearchief van belang de impact van de corona-crisis in de stad vast te leggen, zodat het altijd vindbaar en beschikbaar blijft voor een breed publiek. Nu en in de toekomst. Om dit te realiseren zocht het archief de afgelopen maanden de samenwerking op met een aantal Haagse partijen. Dit heeft onder meer geresulteerd in de postertentoonstelling ‘Stay Sane, Stay Safe (SSSS)’ in De Galerij en de fototentoonstelling ‘Capturing Corona. De lockdown in foto’s’ bij Stroom Den Haag.

Het Haagse ontwerpbureau Studio Lennarts en de Bruijn en tekstbureau overdeschreef stuurden aan het begin van de corona-lockdown een ‘open call’ de wereld in, met de vraag opbeurende affiches op te sturen die het straatbeeld konden verlevendigen. Het resultaat: 2.129 posters, gemaakt door designers uit 85 verschillende landen. Het is het creatieve antwoord op een bijzondere tijd met als doel zorg- en hulpverleners een hart onder de riem te steken en andere mensen aan te moedigen om veilig te blijven handelen en een beetje te blijven lachen. 56 van deze posters zijn nu te bekijken in de tentoonstelling ‘Stay Sane, Stay Safe’ (SSSS) in De Galerij in de tramtunnel Den Haag.