Activiteiten
Theater Ludens gaat ook met 30 door

Theater Ludens gaat gewoon door, ook met maximaal 30 bezoekers. Het programma voor de week van 26 oktober tot en met1 november is aangepast. De kassa is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstellingen. Kaarten reserveren en bestellen kan ook www.theaterludens.nl

Donderdag 29 oktober: Lunchconcert. Aanvangstijd: 12.30 uur. Toegangsprijs: € 8,50. Op donderdag 29 oktober spelen van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten uit Rotterdam: Federico Altare (fluit), Ana Lasaosa González, (viool), Santiago Velo Quintairos (altviool) en Pedro Massarrao (cello). Zij brengen een interessant programma ten gehore: Antonin Dvorák Strijkkwartet op 96 in F Majeur (uitgevoerd door fluit en strijkers), I Allegro, ma non troppo; W.A. Mozart, Kwartet KV 285, in D Majeur voor fluit en strijkers. I Allegro, II Adagio, III Rondo.

Donderdag 29 oktober: Film / Knives out. Aanvangstijd: 15.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00, met bibliotheekpas: € 7,00. Dat de Agatha Christie-formule nog niet compleet is uitgemolken, bewijst regisseur/scenarist Rian Johnson (Looper, Star Wars VIII) met dit vernuftige moordmysterie dat de regels van het genre tegelijkertijd eert, bespot en binnenstebuiten keert. Christopher Plummer speelt een succesvolle thrillerschrijver die zijn 85ste verjaardag viert in zijn landhuis, omringd door familie, en de daaropvolgende nacht niet overleeft. Aan excentrieke speurneus Daniel Craig de taak om uit te zoeken ‘whodunnit’. Slim geschreven en aangenaam topvermaak, waar het bonte acteursensemble duidelijk met veel lol aan heeft gewerkt.

Donderdag 29 oktober: Film / The lighthouse. Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00, met bibliotheekpas: € 7,00. New England, 1890. Vuurtorenwachters Thomas (William Dafoe) en Ephraim (Robert Pattinson) moeten samen een maand doorbrengen in een verlaten vuurtoren op een afgelegen eiland. Het wordt een onvergetelijke ‘battle of wills’, waarbij koortsdroom en werkelijkheid regelmatig in elkaar overvloeien. Eggers, die het scenario samen met zijn broer Max schreef, koos voor filmen in zwart-wit en schreef de rollen van Thomas en Ephraim met Dafoe en Pattison in gedachten. The Lighthouse is heel anders van toon (veel luider en barokker) dan Eggers’ debuutfilm, culthit The Witch (2015), maar even beklemmend en unheimisch.

Vrijdag 30 oktober Film / A Space Odyssee. Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00, met bibliotheekpas: € 7,00. Sciencefiction van Stanley Kubrick.  Met o.a. Keir Dullea, William Sylvester, Gary Lockwood, Daniel Richter en Leonard Rossiter. Tijdloos meesterwerk van Stanley Kubrick! 2001: A Space Odyssey is het aftellen naar morgen, een routekaart voor het menselijke noodlot, een zoektocht naar het oneindige. Het is een verbluffend visueel kunststukje, een Academy Award winnaar, een meeslepend drama van de mens tegen de machine, een prachtige mix van muziek en beweging, zo invloedrijk dat Steven Spielberg deze film beschouwde als een van de meesterwerken waardoor zijn generatie filmmakers werd gevormd. Misschien wel het belangrijkste werk van regisseur Stanley Kubrick (die samen met Arthur C.Clarke het scenario schreef)…. en het zal ongetwijfeld nog vele generaties blijven stimuleren, betoveren en inspireren. Aan het begin van zijn reis naar de toekomst bezoekt Kubrick ons prehistorische verleden in het apenrijk en maakt dan een sprong van millennia (een van de meest hallucinogene filmische tijdsprongen uit de historie) naar de gekoloniseerde ruimte en schiet uiteindelijk astronaut Bowman (Keir Keir Dullea) de oneindige ruimte in – wellicht op weg naar onsterfelijkheid. ‘Open the pod bay door, HAL’ laat de unieke overweldigende en mysterieuze reis beginnen.

Zaterdag 31 oktober: Film / Life of Brian. Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00, met bibliotheekpas: € 7,00. Komedie van Terry Jones. Met o.a. Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle en Terry Jones. Epische comedy van Monty Python. Brian Cohen (Chapman) wordt geboren in Bethlehem op dezelfde dag als zijn buurjongetje Jezus. Geen wonder dus, dat hij later wordt gezien als Messias. Hij ontkent de verlosser te zijn, maar een van zijn volgelingen weet: ‘Only the true Messiah denies His divinity.’ Ook de leden van het People’s Front of Judea blijken lastige vrienden.