Nieuws
Eén op de zes inwoners ‘getroffen’ door corona

Eén op de zes inwoners van Leidschendam-Voorburg heeft zelf corona gehad of is anderszins met de ziekte in aanraking gekomen. Dat heeft wethouder Floor Kist de gemeenteraad bericht. Leidschendam-Voorburg heeft in totaal circa 75.000 inwoners. Het gaat dus om 12.500 mensen waar de wethouder op doelt.

De wethouder liet verder weten dat de mantelzorg vast dreigt te lopen nu mantelzorgers huisbezoeken beperken vanwege het mogelijk verspreiden van corona, daar waar mensen die zorg nodig hebben om dezelfde reden bang zijn om mensen tot hun woning toe te laten. Getracht wordt nu digitaal en per telefoon hulp te bieden doch dat is ‘sub optimaal’ aldus Kist.

Wethouder Astrid van Eekelen beziet de mogelijkheid om horeca ondernemers ook in de wintermanden grotere terrassen toe te staan. Zodra het kabinet de coronamaatregelen versoepelt en de horeca weer open kan, zouden die terrassen dan ingericht kunnen worden. Daarbij wil de gemeente ook helpen daar waar het gaat om overkapping, afdichting en verwarming.

De exploitatie bij sportverenigingen is in gevaar nu zij door de kabinetsmaatregelen inzake corona geen barinkomsten hebben, zo liet wethouder Nadine Stemerdink weten. Bekeken wordt of de gemeente het kwijtschelden van de huur, die nu voor drie maanden gold, kan verlengen. Dat zal dan ook gelden voor culturele instellingen en in de sector welzijn.

Burgemeester Klaas Tigelaar gaf aan dat de gemeente nog meer aan communicatie gaat doen zodat het eenieder duidelijk is waar men coronahulp kan krijgen. Volgens de burgemeester doet de gemeente het nu ‘goed’ daar waar het de aanpak van de coronacrisis betreft. Bij de hulp blijft ruimhartigheid het uitgangspunt.

Om overlast door de jeugd tegen te gaan werkt de gemeente aan een activiteitenplan voor deze groep gedurende de wintermaanden, gelijk aan een soortgelijk plan dat in de zomervakantie van kracht was. Destijds werden de nodige activiteiten voor de jeugd georganiseerd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter