Nieuws
Geld voor tijdsdocument coronacrisis

B&W hebben 50.000 euro uitgetrokken voor het laten maken van een tijdsdocument over de coronacrisis in Leidschendam-Voorburg. Het gaat worden gemaakt door lokale zzp’ers in samenwerking met lokale media. Het geheel moet medio maart 2021 klaar zijn.

De gemeenteraad vroeg al in mei om het document. Het Erfgoedpodium, dat de zaak coördineert, maakte daartoe deze zomer een plan doch B&W kwamen maar niet tot een besluit. Lokale zzp’ers moeten zichzelf melden met initiatieven. Na goedkeuring door het Erfgoedpodium kunnen ze dan aan de slag. Het Erfgoedpodium zelf maakt het historische verhaal er om heen.

De presentatie van het eindproduct zal verzorgd worden door het Erfgoedpodium, Museum Swaensteyn en de gemeente. Van alle geld gaat 85 procent naar de zzp’ers, de rest is voor het Erfgoedpodium als vergoeding voor de coördinatie.