Nieuws
Over corona, winkelen en boodschappen doen

Alleen winkels die essentieel zijn blijven open. Dit zijn winkels gericht op de eerste levensbehoeften. Alle winkels sluiten om uiterlijk 20.00 uur. Voor winkels die overwegend levensmiddelen (eten en drinken) verkopen geldt een uitzondering. Tussen 20.00 en 6.00 uur kunt u geen alcohol kopen of laten bezorgen. Op een markt mogen alleen kramen voor eerste levensbehoeften staan. Alle winkels mogen bezorgen.

Doe het zelf zaken en horeca mogen afhaalmogelijkheden aanbieden. Het is voor andere winkels niet toegestaan om afhaalmogelijkheden aan te bieden. Dit omdat de maatregelen erop gericht zijn de mobiliteit en contactmomenten te beperken.Waarom alleen afhaalservice voor Doe het zelf winkels? Doe het zelfwinkels zijn alleen open voor het afhalen van bestellingen. Reden is dat ze producten verkopen die noodzakelijk zijn voor reparatiewerkzaamheden in en aan het huis.

Doe het zelf winkel voor reparatie in en aan huis: Een doe het zelf winkel verkoopt producten die noodzakelijk zijn voor reparatie in en aan het huis. Denk aan winkels die voornamelijk gereedschap, hang- en sluitwerk, verf- en verfwaren verkopen.

Tuincentra zijn gesloten. Kerstbomen en bloemenverkoop buiten is wel toegestaan. Dierenspeciaalzaken open

Een winkel is een dierenspeciaalzaak als overwegend (+50%) diervoeding- en benodigdheden verkocht worden voor huisdieren en/of grote huis- en hobby-dieren. Een slijterij verkoopt drinken en mag dus open blijven.

Servicepunten voor pakketten en brieven open: De verwachting is dat veel meer online besteld wordt. Om de drukte bij ophaal- en retourpunten te spreiden, kunnen servicepunten voor pakketten en brieven open blijven. Andere functies van een winkel mogen niet open. Een boekhandel, mag bijvoorbeeld alleen open als servicepunt voor de pakketten en niet om tijdschriften en boeken te verkopen. Pakketjes die nog bij winkels liggen (en niet aangeboden zijn bij bijvoorbeeld PostNL of DHL), kunnen door winkelier zelf bezorgd worden.

Locaties als fietsenzaken, autogarages, schoenmakers, locaties voor reparaties aan telefoons en alle andere locaties die reparatie en onderhoud verlenen van consumentenartikelen kunnen open blijven. Verkoop van artikelen is niet toegestaan.

Groothandels zijn alleen open voor bedrijven en niet voor consumenten.

U kunt tot 20.00 uur naar de winkel. Winkels die overwegend levensmiddelen (eten en drinken) verkopen mogen langer open blijven. Tussen 20.00 en 6.00 uur kunt u geen alcohol kopen of laten bezorgen. Hoort u tot een risicogroep en wilt u boodschappen doen? Uw supermarkt heeft speciale openingstijden voor u. Dit is meestal 2 keer per dag 1 uur. Neemt contact op met uw supermarkt of kijk op de website wanneer u het beste boodschappen kunt doen.