Nieuws
Groentip: Genieten van Chinese Toverhazelaar

Tijd voor een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ‘We kwamen deze prachtig bloeiende Toverhazelaar tegen op de van Deventerlaan te Voorburg. Ze staat daar mooi te zijn in een voortuin. Terwijl het gure windje door haar takken blaast, verspreidt ze een aangenaam zoete geur. De Toverhazelaar is niet inheems ze komt van oorsprong uit China en Amerika. De Amerikaanse soort bloeit in de herfst en de Chinese nu zoals je kunt zien hier. Wanneer het een mooie zonnige dag is kun je vroeg vliegende bijen of honingbijen tegenkomen, die dansend over de bloemen gaan terwijl ze snoepen van nectar.
De Amerikaanse Hamamelis werd door Noord-Amerikaanse indianen gebruikt vanwege haar geneeskrachtige werking. De bladeren en schors bevatten veel looistoffen. Ze gebruikten het om zwellingen en kneuzingen te laten genezen. Ook nu nog wordt Hamamelis gebruikt in de homeopathie. In bijna elk zalfje wat aambeienleed moet verzachten zitten plantaardige ingredi├źnten van de uit Amerika afkomstige Toverhazelaar. Maar voorlopig genieten we even van deze Chinese soort’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com