Nieuws
GroenLinks: Niet bezuinigen op jeugdzorg

,,Kosten besparen in de jeugdzorg mag nooit leiden tot bezuinigen op zorg.” Dat stelt GroenLinks-gemeenteraadslid Natalie van Weers, tot voor kort bekend als Natalie Reijnders. ,,Dus niet minder zorg maar snellere, betere en uiteindelijk dus goedkopere.”

Volgens Van Weers zullen voorgenomen kostenbesparende maatregelen leiden tot wachtlijsten en daarmee verergering van de klachten in de jeugdzorg zouden. 40.000 kinderen vangen letterlijk de klappen op van de Corona crisis. Normaal zijn dat er 15.000. Bijna 1 op 3 jeugdigen voelt zich wel eens somber of eenzaam.

Van Weers: ,,Ik maak me werkelijk grote zorgen als we nu maatregelen nemen die de daadwerkelijke zorg bemoeilijken, vertragen of beperken. Een bestedingsruimte per aanbieder gaat leiden tot wachtlijsten, want als het geld op is worden geen nieuwe kinderen aangenomen. En het toewijzen van het aantal uren kan leiden dat instellingen geen kinderen aannemen waarvan het niet zeker van is of zij dit binnen het toegewezen aantal uren te helpen zijn.”

Volgens het raadslid kan snellere, betere en uiteindelijk goedkopere zorg gerealiseerd worden door het vroegtijdig signaleren van problemen en een krachtenbundeling van jeugdhulp en onderwijs.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter