Nieuws
Nieuwe technieken voor inzicht in vismigratie

Een gezonde en gevarieerde visstand is één van de pijlers voor schoon, gezond en levend water. Het Hoogheemraadschap Delfland (waar Voorburg onder valt) werkt hard aan het verbeteren van de leefomgeving voor vissen en het passeerbaar maken van gemalen en stuwen.

Door vispassages aan te leggen, geeft men vissen de mogelijkheid om zich vrij door het gebied te begeven en ook naar andere wateren te zwemmen. Om beeld te krijgen van hoe vissen zich bewegen en van de effectiviteit van de maatregelen, zijn er regelmatig tellingen en metingen. Dit gebeurt samen met vrijwilligers van de hengelsportverenigingen. Die tellingen zijn behoorlijk arbeidsintensief.

Door meer gebruik te gaan maken van digitale middelen kan men de belangrijke visroutes in de toekomst mogelijk sneller en beter in kaart brengen. Om erachter te komen hoe goed de passages werken is recent een proef gestart met digitale monitoring van vispassages. Daarbij worden slimme onderwatercamera’s met beeldherkenningssoftware en algoritmes ingezet om te meten hoeveel vissen en welke soorten de passages gebruiken. (foto Delfland)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter