Nieuws
Zorg gaat ook tijdens avondklok door

Sinds zaterdag geldt in heel Nederland een avondklok. Vooralsnog geldt de avondklok tot woensdag 10 februari om 4.30 uur. U mag zich tussen 21.00 en 04.30 uur alleen op straat begeven als u daar een geldige reden voor heeft.

De zorg bij de HMC-ziekenhuizen Antoniushove, Bronovo en Westeinde gaat 24 uur per dag door. HMC kan alle zorg bieden die nodig is, ook in de avonduren. Het ziekenhuis is ook na 21.00 uur nog open voor avondspreekuren. Heeft u een afspraak na 21.00 uur in het ziekenhuis en wordt u niet gebeld? Dan gaat die afspraak gewoon door. Zorg dat u wel een Eigen verklaring avondklok meeneemt. Deze verklaring kan worden gedownload via de website van de Rijksoverheid.

Moet u met spoed naar de huisartsenpost of het ziekenhuis? Als u voor een noodsituatie buiten bent tijdens de avondklok, dan is dit toegestaan. Dit is het geval als u, een ander of een dier dringend (medische) hulp nodig heeft. U hoeft geen Eigen verklaring avondklok te hebben. U legt dit uit als een agent u aanspreekt.

Wordt u ontslagen uit het ziekenhuis na 21.00 uur, dan mag u ook de straat op. Dit valt onder de uitzondering ‘dringende medische omstandigheden’.

Begeleidt u iemand als mantelzorger? Dan mag u ook na 21.00 uur buiten zijn. U vult dit dan in op de Eigen verklaring avondklok. Vraag uzelf hierbij wel af of deze hulp tijdens de avondklok uren moet worden geboden of dat dit ook overdag kan.

De apotheken blijven open op de reguliere openingstijden. U kunt dus tijdens de avondklok medicijnen afhalen als dit noodzakelijk is. De bestaande bezoekregels blijven van kracht.

Meer en de meest actuele informatie over de avondklok vindt u op de website van Rijksoverheid www.rijksoverheid.nl/avondklok Ook is daar de Eigen verklaring avondklok te downloaden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter