Activiteiten
Huygens Festival 2021: Creatiewedstrijd Für Elise

Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 september vindt het Huygens Festival 2021 in het Huygenskwartier Voorburg plaats. Met het gratis toegankelijke festival wordt klassieke muziek onder de aandacht gebracht en breed toegankelijk gemaakt voor het publiek.

In 2020, het ‘Beethoven Jaar’ ter gelegenheid van Ludwig van Beethoven’s 250ste geboortejaar, is de eerste creatiewedstrijd ‘Für Elise’  geweest met als thema; Hoe zie je Elise voor je als je naar ‘Für Elise’ luistert. Kinderen en jongeren werden uitgenodigd hun creativiteit de vrije loop te laten. Van schilderen tot tekenen, van dichten tot schrijven, van TikTok-filmpjes tot hiphop-versie. Er waren vele prachtige inzendingen en deze werden tentoongesteld in de etalages van het Huygenskwartier.

In 2021 is het 100 jaar geleden dat Camille Saint Saëns is overleden en is het officieel ‘Saint Saëns Jaar’. De creatiewedstrijd ‘Für Elise’ heeft dan ook één van de werken van deze componist als uitgangspunt en wel ‘Het Aquarium’ uit het ‘Carnaval der Dieren. Nieuw dit jaar is dat niet alleen kinderen en jeugd nu ook volwassenen worden uitgenodigd om mee te doen aan deze creatiewedstrijd! De maximale maat van je creatieve (niet bederfelijke) uiting op papier is A1 en van een TikTok-filmpje 30 seconden en een video 3 minuten.

Stuur je inzending vóór 27 augustus aanstaande in onder vermelding van Huygens Festival ”Für Elise”  Digitale bijdragen via secretaris@huygensfestival.nl Overige bijdragen worden gestuurd naar Lionsclub Voorburg Prinses Marianne p/a Oostvlietweg 23, 2266 GM, Leidschendam. Inleveren is eventueel ook mogelijk maar alleen op afspraak: 06 – 4905 9596. De inzending dient voorzien te zijn van naam, leeftijd, mailadres en telefoonnummer. Deelname aan de wedstrijd betekent automatisch dat de ingezonden kunstwerken ook via (social) media gedeeld mogen worden.

Deze wedstrijd organiseert het Huygens Festival samen met de Mobiele Kunstbrigade, Lionsclub Voorburg Prinses Marianne, Theater ’t hART en de Ondernemers van het Huygenskwartier. De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van voorzitter Silvana Senff, lid van de Lionsclub Voorburg Prinses Marianne én ondernemer in het Huygenskwartier. De prijsuitreiking vindt plaats in september 2021, details volgen later. De winkeliers in het Huygenskwartier Voorburg stellen prijzen en hun etalages beschikbaar voor de mooiste inzendingen. Speciaal voor basisscholen is er een educatief programma rond het ‘Carnaval der dieren’, waar ‘het Aquarium’ van is via de volgende link: https://followamuse.nl/app/carnaval-der-dieren/

Op YouTube zijn meer uitvoeringen van St Saëns ‘Aquarium’ te vinden. Tijdens de Zomerkunstweek, die de Mobiele Kunstbrigade organiseert, zal Nadia Askarova ‘Het Aquarium’ ook live spelen en er over vertellen om nog meer inspiratie op te doen. De Zomerkunstweek is van 23 – 27 augustus voor kinderen van 7-13 jaar. Meer info en aanmelden via annemiekefierinck@ziggo.nl

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter