Nieuws
Coronatest-locatie Aegonplein heropent vandaag

Vanaf vandaag, zaterdag 27 maart, heropent GGD Haaglanden de coronatestlocatie aan het Aegonplein 50,  in Den Haag, vlak over de gemeentegrens bij Essesteyn. Deze testlocatie is in principe dagelijks van 8.30 tot 15.00 uur geopend. De openingstijden zijn afhankelijk van vraag en aanbod. Op de testlocatie in de parkeergarage van Aegon aan het Aegonplein 50 in Den Haag kunnen mensen met koorts of luchtwegklachten (zoals hoesten of keelpijn) zich op afspraak laten testen op het coronavirus. In totaal beschikt GGD Haaglanden dan over 9 coronatestlocaties om inwoners met klachten te testen.

De locatie Aegonplein is gekozen vanwege de centrale ligging voor de gemeente Leidschendam-Voorburg en voor verschillende Haagse wijken. De locatie is goed bereikbaar voor auto’s, voetgangers en fietsers. GGD Haaglanden wil de reisafstand voor een test zo klein mogelijk houden voor inwoners van de 9 gemeenten. Deze coronatestlocatie is een auto-testlocatie, dus er wordt vanuit de auto getest. Voetgangers en fietsers worden opgevangen door stewards. De testlocatie in de parkeergarage van Aegon aan het Aegonplein 50 in Den Haag is een nauwe samenwerking tussen GGD Haaglanden, Rode Kruis en Aegon.

Bij de keuze voor deze locatie en de inrichting van het terrein is goed nagedacht over de veiligheid van bezoekers, omwonenden en medewerkers. Er is op de locatie een gastheer/-vrouw aanwezig. Deze begeleidt de bezoekers en wijst op de veiligheidsmaatregelen. Het testen gebeurt uitsluitend op afspraak. Zo voorkomen we dat er lange wachtrijen ontstaan.

De locatie in Den Haag is 1 van de 9 testlocaties in regio Haaglanden. De andere locaties liggen in Nootdorp, Naaldwijk, Den Haag, Leidschendam/Voorburg en Zoetermeer. Zo wordt ervoor gezorgd dat het testen laagdrempelig is voor iedereen in de regio met gezondheidsklachten.

Testen kan uitsluitend bij klachten en op afspraak. Dit kan zowel telefonisch als online. Telefonisch: Maak een afspraak via het landelijke nummer: 0800 – 1202. Online: Maak online een afspraak via www.coronatest.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com