Nieuws
Beelden van Frans Kokshoorn bij Swaensteyn

Familie en vrienden namen gisteren afscheid van Frans Kokshoorn, de Voorburgse beeldhouwer die op 2 april overleed. Frans was erg geliefd en nauw verbonden met Voorburg. Zijn atelier bevond zich aan de Kerkstraat in het Huygenskwartier. In Voorburg kan men verschillende beelden van hem vinden in de buitenruimte, zoals ‘De Dorpswacht’ (2010) aan het begin van de Franse Kerkstraat, ‘Het Waagstuk’ (2001) aan het begin van de Herenstraat en ‘Singing in the Rain’ (2001), de fietser op de Prins Bernhardlaan.

Achter het raam van Museum Swaensteyn aan de Herenstraat staan drie van zijn beelden uit de collectie opgesteld: Verstrengelde figuren (1974), Zonder Titel en Portret. De afgelopen jaren heeft het museum meerdere malen met de kunstenaar samengewerkt aan projecten, zoals bij Voorburg Sculptuur in 2018 . ‘Wij zullen hem altijd dankbaar zijn voor zijn inzet, samenwerking en prachtige kunst. Door deze en de vele andere kunstenwerken die hij maakte, zullen wij Frans niet vergeten’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com