Ludens
Hoop nu theaters krachten bundelen

De politieke partijen in de gemeenteraad hebben allemaal goede hoop nu Theater Ludens Voorburg en het Veur Theater Leidschendam vanaf 1 mei gaan samenwerken bij cultureel-maatschappelijke activiteiten, publiciteit en promotie alsmede kaartverkoop. Dit vooralsnog voor een periode van vier jaar. De samenwerking wordt door de gemeente ondersteund middels een subsidie van 275.000 euro per jaar voor Theater Ludens en 60.000 euro per jaar voor het Veur Theater.

,,De strijd tussen beide theaters is geslecht. Er is een grote stap gezet. Nu is er optimisme en samenwerking”, aldus GroenLinks-fractieleider Jeroen van Rossum. Charlotte Bos (D66): ,,Na het zuur komt nu het zoet voor de vrijwilligers bij beide theaters, de amateurgezelschappen en het publiek.”

PvdA-voorman Jochem Streefkerk: ,,Er is nu rust ontstaan. Wij hopen dat dit de start is van een vruchtbare en intensieve samenwerking.” CDA-gemeenteraadslid Diederik Visser: ,,Wij hopen dat de samenwerking zich zal verdiepen. De theaters moeten het nu laten zien.”

Harma Aris (VVD):  ,,Dit is een historisch besluit. Er is nu  duidelijkheid. De theaters zijn geen concurrenten meer maar gaan zoveel mogelijk samenwerken en elkaar versterken.” GBLV-fractieleider Frank Rozenberg: ,,Gelukkig is een bezuinigingsbesluit uit 2010 nu deels teruggedraaid. Het is goed dat men eruit is gekomen. Dit zou blijvend moeten zijn. Een culturele zomer breekt aan.”

Namens ChristenUnie-SGP liet Kees Verschoor weten: ,,Ik gun de theaters een hele goede samenwerking.”

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com