Nieuws
Anne Sellies blij met aandeel in succes ADO Den Haag Vrouwen

Na de luid bejubelde plaatsing voor de bekerfinale afgelopen zaterdag zwaaide trainer Sjaak Polak ook de reservespelers van ADO Den Haag Vrouwen uitgebreid lof toe. Anne Sellies droeg dit seizoen als ‘super-sub’ regelmatig haar steentje bij.

Teruggekomen van een zware knieblessure hervond Anne Sellies vorig seizoen in het beloftenteam van ADO Den Haag Vrouwen haar plezier in het voetbal. Als vleugelspeler met een neusje voor de goal greep zij de kans om te laten zien dat zij een aanwinst kon zijn voor de hoofdmacht met beide handen aan. Bij haar debuut was zij goed voor twee treffers en in haar eerste officiële optreden scoorde zij als invaller direct het winnende doelpunt tegen Ajax. Gepromoveerd naar de A-selectie verdiende zij in de voorbereiding op dit seizoen een plek in de basis in de eerste competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle. ,,Ik vond het zelf wel spannend”, herinnert zij zich haar eerste optreden in de Eredivisie Vrouwen. ,,Ik merkte ook dat het nog wat wennen was, ook als team.”

Aan de aftrap stond Anne na de competitiestart nog maar zelden. Als invaller kwam zij echter wel in alle wedstrijden in actie. ,,Het liefst wil je in een wedstrijd beginnen, maar ik ben wel hartstikke blij met de minuten die ik heb kunnen maken. Dat je er steeds als invaller wordt ingebracht, is een goed teken. Als je er rekening mee houdt dat dit mijn eerste seizoen op dit niveau is, moet je de druk ook niet te hoog leggen. Het is aan mij mijn voeten te laten spreken en het moment daarvoor komt wel.”

In liefst 17 invalbeurten bewees Anne al van waarde te zijn. ,,Als je erin komt, weet je dat dat is om gevaar te brengen”, vertelt zij over haar rol. Van nature snel en balvaardig weet zij wat er van haar wordt verwacht. ,,Mijn mindset is in korte tijd alles te geven. Ik probeer direct acties te maken, diep te gaan en als ik een goede bal krijg, die af te maken.” Met succes, want Anne droeg 3 doelpunten en 2 assists aan de Haagse productie bij. ,,Het voelt goed dat je op die manier belangrijk kan zijn.” Om een goed gevoel aan een wedstrijd over te houden, is er overigens meer nodig. ,,Voor mij persoonlijk is het fijn om van waarde te zijn, maar het belangrijkste is dat wij als team winnen.”

Vóór ADO Den Haag Vrouwen de bekerfinale bereikte door een zege op FC Twente (3-2) plaatste het zich voor de play-offs om het landskampioenschap. In het sleutelduel bij de laatst overgebleven concurrent Heerenveen drukte Anne als invaller haar stempel. Bij een achterstand van 3-2 in de slotminuten stond zij met een geslaagde dribbel en voorzet aan de basis van de gelijkmaker. ,,Ik was hartstikke blij dat Jaimy Ravensbergen hem er zo mooi inschoot”, zegt zij over één van haar hoogtepunten dit seizoen. ,,Het was net zo’n vechtwedstrijd als zaterdag tegen Twente en dat ik daar op deze manier aan kon bijdragen, gaf een extra goed gevoel.”

Aanstaande vrijdag begint ADO Den Haag Vrouwen aan het kampioensbal met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. Met Ajax en PSV als andere deelnemers worden de Haagse vrouwen veelal als underdog beschouwd. Voor Anne voelt dat wat dubbel. ,,Fijn is dat er daardoor nooit druk op je ligt. Maar ik denk ook dat wij als team wel degelijk kwaliteit hebben. De trainer zegt dat hij so wie so trots is op wat wij al hebben bereikt. Wij gaan in ieder geval met een heel goed gevoel de play-offs in. Als je ziet hoe wij nu van Twente hebben gewonnen, dan geeft ons dat vertrouwen om het ook de andere tegenstanders zo moeilijk mogelijk te maken.”

ADO Den Haag-FC Twente is vandaag vanaf 19.30 uur rechtstreeks te volgen via deze livestream: https://www.adovrouwen.nl/livestream

(Tekst Roeland Gelink. Foto Eric de Wit)