Activiteiten
Programma Theater Ludens voor komende week

Dit is het programma van Theater Ludens voor de periode van 5 t/m 17 juni. De kassa is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstellingen. Kaarten reserveren en bestellen kan ook www.theaterludens.nl

Zaterdag 5 juni : Film: Pina / Documentaire van Wim Wenders. (Duitsland / Frankrijk / Verenigd Koninkrijk 2011).   Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00 , met bibliotheekpas € 7,00.  

Filmmaker Wim Wenders neemt de kijker mee op een sensuele en visueel adembenemende ontdekkingsreis in zijn documentaire over de Duitse choreografe en danseres Pina Bausch. Haar onverwachte overlijden in de zomer van 2009 was een zwarte dag voor de danswereld en haar eigen dansgezelschap ‘Tanztheater Wuppertal’ in het bijzonder. De dansers van het wereldberoemde ensemble, die jarenlang intensief met Pina Bausch samenwerkten, voeren de kijker mee in haar unieke werkwijze. Wenders adapteert deze methode in deze documentaire. De dansers geven op het podium en in de open lucht expressie aan hun emoties voor Pina Bausch.

Zondag 6 juni : Cultuuranker / Ongezien in Theater Ludens  Aanvangstijd: 15.00 uur.  Toegang: GRATIS (graag wel reserveren om verzekerd te zijn van een plaats)  

Wanneer de maatregelen het toelaten, komt een groep buurtbewoners uit Leidschendam-Voorburg samen. Iedere vrijdagavond of zondagmiddag ontmoeten zij elkaar. Ze doen, denken en creëren. Alles wat zij maken blijft echter ongezien. Wie zijn deze mensen? Wat is hun verhaal?

‘Ongezien’ heeft 11 uiteenlopende spelers bij elkaar gebracht in bizarre tijden. Samen deelden ze verhalen en ervaringen rondom het thema ‘eenzaamheid’ die zij ieder op hun eigen unieke wijze gaan presenteren in Theater Ludens. De voorstelling is vanaf 6 juni vier keer te zien in Theater Ludens. Kom naar één van de gratis voorstellingen: Zondagmiddag 6 juni om 15.00 uur, vrijdagavond 11 juni om 20.00 uur, zondagmiddag 13 juni om 15.00 uur, vrijdagavond 18 juni om 20.00 uur. Duur: 120 minuten.

Spelers: Asha, Danny, Elvira, Irene, Martien, Maureen, Rob, Sam, Sterre, Utku en Yvonne. Regie: Sylvia Bos en Anouk van Weerlee. Productieleider: Sylvia van der Sluys.

U DIENT TE RESERVEREN, dit om teleurstelling te voorkomen en de zaal vol is.

‘Ongezien’ wordt georganiseerd in het kader van ‘Proeftuin Cultuuranker Leidschendam-Voorburg’ en is een initiatief van buurtbewoners i.s.m. Trias, Centrum voor de Kunsten. Mede mogelijk gemaakt door Woej, Theater Ludens, gemeente Leidschendam-Voorburg

Donderdag 10 juni: Filmhuis / Emma (Verenigd Koninkrijk 2020). Aanvangstijd: 15.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00 , met bibliotheekpas € 7,00.

Drama van Autumn de Wilde.  Met o.a. Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Bill Nighy, Miranda Hart en Josh O’Connor. “Onvergeeflijk ijdel en onuitstaanbaar arrogant.” Dat is – in haar eigen woorden – de vermakelijk verwende, zichzelf overschattende, ongetrouwde 21-jarige Emma Woodhouse (Taylor-Joy) in deze verdienstelijke bewerking van de gelijknamige Jane Austen-klassieker. Een satirische zedenschets, fris van toon, die aangenaam weet te verrassen met eigenzinnige accenten in onder meer de kleurrijke Victoriaanse mode en het kordaat schrappen van obligate plechtigheden. Andere accenten zijn wat minder geslaagd, zoals het rijtje rood bemantelde ‘gansjes’ dat rond paradeert en de vocale, meerstemmige intermezzo’s.

Donderdag 10 juni: Filmhuis / Instinct / drama (Nederland 2019).  Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00 , met bibliotheekpas € 7,00.

Regie Halina Reijn.  Met o.a. Carice van Houten, Marwan Kenzari, Marie-Mae van Zuilen, Ariane Schluter en Pieter Embrechts. Psychologisch drama over de ervaren psycholoog Nicoline (Van Houten), die gaat werken in een tbs-kliniek. Daar mag ze bepalen of Idris (Kenzari), die behandeld wordt voor ‘seksuele delicten met een extreem gewelddadig karakter’, met onbegeleid verlof mag of niet. Sterk regiedebuut van actrice Halina Reijn, waarin ze met de destructieve Nicoline een filmpersonage heeft gecreëerd dat zowel slachtoffer als dader is. Wat getuigt van eigenzinnigheid en lef in tijden van #MeToo. Eerste film van het door Reijn en Van Houten opgerichte productiebedrijf Man Up werd onder meer bekroond op het festival van Locarno en was de openingsfilm van NFF2019.

Vrijdag 11 juni: Cultuuranker / Ongezien in Theater Ludens . Aanvangstijd: 20.00 uur.  Toegang: GRATIS (graag wel reserveren om verzekerd te zijn van een plaats)  

Zaterdag 12 juni: Film/Unce upon a time in Hollywood/komedie (Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 2019).  Aanvangstijd: 20,00. Toegangsprijs: € 8,00 , met bibliotheekpas € 7,00 .  

Regie: Quentin Tarantino.  Met o.a. Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Timothy Olyphant en Margaret Qualley. Hollywood 1969. De klassieke filmster, met gepommadeerd haar en strakke kaaklijn, moet langzaamaan plaatsmaken voor een nieuw type acteur, met lang, smoezelig haar. B-acteur Rick Dalton (DiCaprio) is zo’n klassieke filmheld en heeft het er maar moeilijk mee. Waarom kan hij niet net zo veel succes hebben als zijn buurvrouw, actrice Sharon Tate (Robbie)? Gelukkig blijft zijn vriend en vaste stuntman Cliff Booth (Pitt, kreeg een Oscar voor zijn rol) hem door dik en dun steunen. Uitbundige, caleidoscopische en heerlijke vertelling van Tarantino, waarin hij schaamteloos zijn stokpaardjes berijdt, persoonlijke herinneringen verwerkt, en de geschiedenis naar zijn hand zet. Aangekondigd als de negende van in totaal tien films die Tarantino zegt te gaan maken.

Zondag 13 juni:   Cultuuranker / Ongezien in Theater Ludens  Aanvangstijd: 15.00 uur  Toegang: GRATIS (graag wel reserveren om verzekerd te zijn van een plaats)  

Zondag 13 juni: Film / Les plus belles annees d’une vie (drama, Frankrijk 2019). Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 8,00 , met bibliotheekpas € 7,00 .

Ruim vijftig jaar nadat ze elkaar voor het laatst zagen in de romantische klassieker ‘Un homme et une femme’ (1966) treffen Jean-Louis (Trintignant) en Anne (Aimée) elkaar weer. De tijd is vooral hard geweest voor Jean-Louis, die slecht ter been is en steeds meer vergeet. Maar de tijd met Anne is hij nooit vergeten. Sympathiek vervolg met nagenoeg dezelfde cast en crew. Doorsneden met fragmenten uit het origineel, zodat het verstrijken van de tijd (Trintignant en Aimée zijn inmiddels ver over de tachtig) goed zichtbaar wordt. Toch maakte Lelouch geen film over de (naderende) dood, maar over het (resterende) leven. Regie: Claude Lelouch. Met:  Jean-Louis Trintignant, Anouk Aimée, Souad Amidou, Antoine Sire, Marianne Denicourt, Monica Bellucci, Soho Rezanejad

Donderdag 17 juni: Film / Fete de famille / Komedie ( Frankrijk/België 2019).  Aanvangstijd: 15.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00 , met bibliotheekpas € 7,00 .  

Regie: Cédric Kahn.  Met o.a. Catherine Deneuve, Emmanuelle Bercot, Vincent Macaigne, Cédric Kahn  Een familiereünie ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van de ‘mater familias’ verloopt anders dan verwacht. Andrea (Catherine Deneuve) heeft namelijk geen rekening gehouden met de komst van haar oudste dochter, Claire, die vier jaar eerder met de noorderzon is vertrokken. Ze wordt warm onthaald, maar Claire voelt zich door haar familie tekort gedaan en is vastbesloten te krijgen wat haar toekomt.

Donderdag 17 juni: Film / Judy Garland / Biografie (Verenigd Koninkrijk 2019). Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: 8,00 , met bibliotheekpas € 7,00 . 

Regie: Rupert Goold.  Met o.a. Renée Zellweger, Finn Wittrock, Rufus Sewell, Jessie Buckley en Michael Gambon. Wat een tragisch bestaan leidde actrice en zangeres Judy Garland (1922-1969), die als piepjong meisje al werd onderworpen aan een genadeloos showbizzregime. Dit biografische melodrama toont daar alleen wat flarden van, in flashbacks, en richt zich verder op de laatste fase van haar leven, waarin ze avond aan avond optrad in een Londense nachtclub. Het is een opzet die geen moment verrast, maar dat hindert niet, want naar hoofdrolspeelster Renée Zellweger kun je blijven kijken. Razend knap hoe ze laveert tussen kwetsbaar en grotesk, en ook nog overtuigend danst en zingt. Ze kreeg er een Oscar voor.