Activiteiten
Programma Theater Ludens met finale Basta

Dit is het programma van Theater Ludens voor de komende weken. De kassa is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstellingen. Kaarten reserveren en bestellen kan ook www.theaterludens.nl

=Donderdag 17 juni: Film / Fête de famille / Komedie ( Frankrijk/België 2019). Aanvangstijd: 15.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00, met bibliotheekpas € 7,00.

Regie: Cédric Kahn. Met Catherine Deneuve, Emmanuelle Bercot, Vincent Macaigne, Cédric Kahn. Een familiereünie ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van de ‘mater familias’ verloopt anders dan verwacht. Andrea (Catherine Deneuve) heeft namelijk geen rekening gehouden met de komst van haar oudste dochter, Claire, die vier jaar eerder met de noorderzon is vertrokken. Ze wordt warm onthaald, maar Claire voelt zich door haar familie tekort gedaan en is vastbesloten te krijgen wat haar toekomt.

=Donderdag 17 juni: Film / Judy  / Biografie,  Verenigd Koninkrijk 2019. Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: 8,00, met bibliotheekpas € 7,00 .

Regie: Rupert Goold.  Met Renée Zellweger, Finn Wittrock, Rufus Sewell, Jessie Buckley en Michael Gambon.

Wat een tragisch bestaan leidde actrice en zangeres Judy Garland (1922-1969), die als piepjong meisje al werd onderworpen aan een genadeloos showbizzregime. Dit biografische melodrama toont daar alleen wat flarden van, in flashbacks, en richt zich verder op de laatste fase van haar leven, waarin ze avond aan avond optrad in een Londense nachtclub. Het is een opzet die geen moment verrast, maar dat hindert niet, want naar hoofdrolspeelster Renée Zellweger kun je blijven kijken. Razend knap hoe ze laveert tussen kwetsbaar en grotesk, en ook nog overtuigend danst en zingt. Ze kreeg er een Oscar voor.

=Vrijdag 18 juni: Cultuuranker / Ongezien in Theater Ludens . Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegang: GRATIS (graag wel reserveren om verzekerd te zijn van een plaats) .

=Zaterdag 19 juni: Concert / Alex Roeka / Rauwe Genade. Aanvangstijden: 19.00 uur en 21.00 uur. Toegangsprijs: € 18,00.

Na ruim 40 jaar in steden te hebben gewoond, trekt zanger Alex Roeka zich door omstandigheden gedwongen terug in een Zeeuws dorp.  Gevraagd en ongevraagd komen familie, vrienden, verdwaalde randfiguren en schimmen uit het verleden de stilte verstoren met hun verhalen, herinneringen, vragen, verwijten, hun vreemde gedachtespinsels, ideeën en plannen. Ondertussen stevig gebruik makend van de ijskast.  Deze combinatie van landelijke rust en menselijk rumoer is blijkbaar een goede voedingsbodem voor het schrijven, want na een korte hapering in het creatieve proces vliegen de liedjes en verhalen de een na de ander er bij Roeka weer uit. Meer dan genoeg voor een nieuw theaterprogramma.

=Maandag 21 juni: Film / La Bonne Epouse (Frankrijk 2020). Aanvangstijd: 18.00. Toegangsprijs: 8,00, met bibliotheekpas € 7,00.

La Bonne Epouse (Frankrijk 2020)  Komedie van Martin Provost.  Met Juliette Binoche, Yolande Moreau, Noémie Lvovsky, Edouard Baer en François Berléand.

Juliette Binoche is komisch op dreef in deze historische klucht van de maker van  ‘Séraphine’ (2008) en ‘Sage femme’ (2017). Ze speelt de directrice van een huishoudschool in de Elzas, die ze bestiert met behulp van haar excentrieke schoonzus (Moreau) en een rigide non (Lvovsky).   Tijd van handeling is 1968, dus wordt de truttige moraal van de meisjesschool volop bedreigd door geruchten over la  révolution. In de doldwaze slotscène wordt de feministische boodschap er wel erg cru ingeramd, maar tot die tijd is ‘La bonne épouse’ een heel genietbare schets van een nog verbazend recente geschiedenis.

=Donderdag 24 juni: Film / Bienvenue Chez Les Ch’tis (Frankrijk 2008). Aanvangstijd: 15.00 uur. Toegangsprijs: 8,00 , met bibliotheekpas € 7,00.

Komedie van Dany Boon. Met Kad Merad, Dany Boon, Zoé Félix, Lorenzo Ausilia-Foret en Anne Marivin.

Om naar de Côte d’Azur te kunnen verhuizen haalt de Provençaalse postkantoorchef Philippe (Merad) een stomme stunt uit. Leugens hebben echter lange benen en zo wordt onze antiheld verbannen naar het ‘barre’ noorden. Onbezorgde volkskomedie exploiteert én parodieert vooroordelen over noorderlingen en werd grootste nationale kassakraker sinds de Bourvil/De Funès-klassieker ‘La grande vadrouille’ uit 1966. Handicap voor niet-Franse kijkers is dat veel van de ‘ch’ti’-dialectgrappen nauwelijks vertaalbaar zijn. Film leidde tot controverse, maar gaf het toerisme in Nord-Pas-de-Calais en omstreken een ferme impuls en hielp Boon aan de mega-sterstatus.

=Donderdag 24 juni: Film / Dark waters /  drama (Verenigde Staten 2019). Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: 8,00, met bibliotheekpas € 7,00 .

Regie: Todd Haynes. Met Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Tim Robbins, Bill Camp en Victor Garber.

Waargebeurd rechtbankdrama over advocaat Robert Bilott (Ruffalo), die het opneemt tegen chemiereus DuPont, waar decennialang stoffen gebruikt werden waarvan bekend was dat die slecht waren voor mens en milieu. Regisseur van deze ingetogen, maar indrukwekkende film is Todd Haynes, die zich na een reeks fraai gestileerde melodrama’s (‘Far From Heaven’, ‘Carol’, ‘Wonderstruck’), voor het eerst – en met succes – waagt aan een uitgesproken politieke film. Gebaseerd op het New York Times-artikel ‘The Lawyer Who Became DuPont’s Worst Nightmare’ uit 2016.

=Vrijdag 25 juni : Talentenloods  Musical . Aanvangstijd: 19.30 uur. Toegang gratis.

Het Open Podium 12-21 is bestemd voor de jeugd om hun talenten voor het voetlicht te brengen. Dit seizoen zijn er vier thema-podiumavonden voor de jeugd van 12-21 jaar.  Vrijdag 25 juni is het Podium Musical voor basisschoolleerlingen groep 8.

Donderdag 23 september Muziek i.s.m. Haenen Muziek en Drumschool Voorburg Donderdag 14 oktober wordt het Podium Dans i.s.m. Stichting Dans aan de Vliet.

Iedere avond worden Two Talents gekozen door een jury, die mogen optreden tijdens de Slotbijeenkomst op zondag 14 november. Op de Slotbijeenkomst kiest de jury de Final Talent 2021.

Talentenloods houdt geen talentenjacht, maar ondersteunt en stimuleert talent. Talentenloods wil ook ander talent van jongeren stimuleren. Zo is er ook plaats voor assistent-presentatoren , assistentie bij techniek, foto en film en PR via social media.

Open Podium Musical i.s.m. Jeugdtheaterschool Stichting Trias en Theater Ludens. Leerlingen van groep 8 van de basisschool laten hun talenten zien op het gebied van musical. Een deskundige jury kiest Two Talents voor het Slotpodium op zondag 14 november.

=Zaterdag 3 juli: Cabaret / Enge Buren / BASTA!, (de allerlaatste show!) Aanvangstijden: 19.00 uur en 21.00 uur; Toegangsprijs: € 18,00 .

Na 2.893 optredens, 7 avondvullende shows, 243 liedjes, 28 dansjes, 156 persiflages, 114 briljante acts, 73 totaal mislukte acts, 1 vuurspuwnummer, 633 pizza’s (calzone), 1 hit, 16 vechtpartijen, 4 scheidingen, 103 instrumenten, 5 transportbusjes, 43.056 keelsnoepjes, 1.412.354 man publiek, 5 x Lowlands,   34 wetenschappelijke theorieën, 27 benefietoptredens, 283 gebroken snaren,   296 gitaarsolo’s, 0 bassolo’s, 8 drumvellen en 2.567 overige (niet nader te omschrijven onzin) is het mooi geweest en begint Enge Buren aan het allerlaatste theaterseizoen, daarna is het voorgoed ‘BASTA!’.

Uit het immense repertoire van dit unieke trio wordt een geheel nieuw programma samengesteld! Meer dan 25 jaar hilarische, maffe, gekke, absurdistische, gevoelige, kritische liedjes en acts levert een schat aan materiaal op om uit te putten. De grootste hits ‘mogen’ worden meegezongen, maar ook kleine subtiele liedjes komen aan bod. De een origineel, de ander opgepoetst en aan deze tijd aangepast en ook nieuw werk zal niet worden geschuwd!