Activiteiten
Theater Ludens weer open

Theater Ludens in Voorburg gaat donderdag weer open; weken eerder dan voorzien nadat er in de nacht van 19 op 20 juni grote hoeveelheden regenwater de theaterzaal inliepen. Dit wegens een lek tussen het theatergebouw en de nieuwbouw van woningen, Kleine Feith, er naast.

,,Bouwer Cordeel heeft zijn verantwoordelijkheid genomen. Het is nu zaak van de verzekeraars. Het lek is provisorisch gedicht. Deze week wordt het echt dicht gemaakt’’, aldus theaterdirecteur Rogier Helwig. Het stroomsysteem blijkt niet aangetast te zijn door het water. Ook de vleugel (piano) heeft het malheur overleefd.

De brandwerende theatergordijnen en twee filmdoeken moeten wel vervangen worden. Totdat er nieuwe gordijnen zijn zal er tijdens voorstellingen een brandwacht in de coulissen aanwezig zijn met blusmiddelen.

,,Ik heb het in mijn loopbaan nog nooit meegemaakt dat zo’n gordijn in de fik vloog. Maar we nemen het zekere voor het onzekere. Ik wacht nog steeds op bericht van de Veiligheidsregio. Daar hebben we contact mee gezocht maar die laten niets van zich horen. Gelukkig betaalt de verzekeraar de vervangingswaarde van de gordijnen.’’

Na de bekendmaking over het lek spoelde een golf van solidariteit over de directie van het theater. ,,Andere theaters, impresario’s, de wethouder, lokale politici. GBLV wilde al een crowd funding starten. Daarvan hebben we gezegd dat dat nu niet hoefde. Dat kan altijd nog’’, vertelt Helwig.