Activiteiten
Huygens Festival op zoek naar helpende handen

Voor men kan feesten, is er eerst hulp nodig. Ofwel: het Huygens Festival zoekt vrwijwilligers. Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 september vindt het Huygens Festival plaats in het Huygenskwartier Voorburg.  De 15de editie heeft als thema Feest. Ook dit jaar brengt het Huygens Festival weer een uitnodigend en gevarieerd programma met onder andere muziek van Sweelinck tot mambo, van jeugd/amateur tot professional, dans met De Dutch Don’t Dance Division en muzikaal omlijste poëzie met Marieke Lucas Rijneveld.

Het volledige programma komt binnenkort beschikbaar. Het Huygens Festival begint vrijdag met het openingsconcert in de Oude Kerk, traditiegetrouw in aanwezigheid van een aantal ambassadeurs. ’s Avonds zijn er twee voorstellingen, waarbij de tweede voorstelling wordt gecombineerd met de uitreiking van de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg. Zaterdag 11 september barst het festival echt los met van ’s ochtends tot ’s avonds een keur aan optredens in locaties in het Huygenskwartier Voorburg: de Oude Kerk, de Franse Kerk, Museum Swaensteyn,  Herenstraat 42, de Voorhof (naast de Oude Kerk), een pendelboot op de Vliet en het Stationsplein. Zondag 12 september zijn er ’s middags twee concerten in de Oude Kerk.

In Foto Atelier BW5 is van 3 tot en met 12 september het informatiepunt van het Huygens Festival gevestigd.

De organisatie zoekt vrijwilligers: ,,We kunnen namelijk alle hulp goed gebruiken om het Huygens Festival ook deze editie te laten slagen. Of het nu gaat om de controle van de toegangskaartjes, de placering, catering of allerlei andere hand- en spandiensten. Wij zoeken nog een aantal vrijwilligers die ons willen helpen. We werken met een indeling in dagdelen. Dus als u bijvoorbeeld alleen op zaterdagochtend mee wilt/kunt helpen, zijn we daar ook heel blij mee.”

Wilt u als vrijwilliger meehelpen om het Feest! in goede banen te leiden? Stuur dan een mail naar vrijwilligers@huygensfestival.nl