Activiteiten
Carillonconcerten gaan zaterdag van start

De zomerserie beiaardconcerten op het pas gerestaureerde carillon in de toren van de Oude Kerk in Voorburg gaat zaterdag 14 augustus weer van start. Iedere zaterdag tot en met 4 september is er om 14.00 uur een beiaardconcert te beluisteren, verzorgd door gerenommeerde beiaardiers uit binnen en buitenland. Dit jaar opent Christiaan Winter, beiaardier van Alkmaar, de serie.

Ook zit er weer een bijzonder concert in de serie. Zaterdag 21 augustus zal er een 4-handig concert verzorgd worden door het Vlaams/Nederlandse duo Dina Verheyden en Richard de Waardt. Dankzij de uitbreiding van het carillon met 5 kleine discant klokjes door de Stichting Vrienden van het Carillon te Voorburg is een 4-handig concert nu dus ook mogelijk.

Op 28 augustus speelt onze ‘eigen’ beiaardier Gerda Peters. Een week later, op 4 september, volgt Gideon Bodden onder andere beiaardier in Amsterdam. Zaterdag 11 september zal er om 17.00 uur in het kader van Huygensfestival een kort afsluitend concert zijn, verzorgd door Gerda Peters.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter