Activiteiten
Expositie CORONAinLV geopend

Vanaf vanmiddag 13.00 uur kunnen bezoekers in Museum Swaensteyn, Herenstraat Voorburg, de expositie CORONAin LV zien; een tijdsdocument over de effecten van de coronapandemie in Leidschendam-Voorburg.

De expositie bestaat uit tientallen foto’s van drie lokale fotografen: Michel Groen, Hilbert Krane en Hein Athmer. Daarnaast kan de bezoeker ‘De coronadocumentaire’, gemaakt door LVTV, bekijken, een rolprent van 25 minuten.

Verder zijn er vier video’s te bekijken gemaakt door Ralph Schoonenboom. Daarin vertellen een lerares, een zanger/songwriter, een manager van een restaurant en een uitvaartondernemer hoe het voor hen voor corona was, wat er veranderde door de lockdown en welke nieuwe initiatieven er ontstonden door de coronamaatregelen.

Op 19 augustus, 2, 9 en 16 september is er tussen 12.00 en 13.00 uur ook nog een coronafilm gemaakt door de lokale omroep Midvliet te zien.

Museum Swaensteyn is geopend woensdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Toegang voor volwassenen kost 6 euro, kinderen tussen 6 en 19 jaar drie euro, kinderen jonger dan zes jaar hebben gratis entree. De tentoonstelling CORONAinLV loopt tot 20 september.

Het tijdsdocument was een verlangen van de gemeenteraad. B&W steunden het project met 50.000 euro.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter