Nieuws
Groentip: Kom eens kijken in Kleinplaspoelpolder

Een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ‘De omvorming van Kleinplaspoelpolder van bedrijventerrein naar woonwijk kost tijd. Hoe leuk is het om die tijd te gebruiken voor tijdelijke natuur. Zolang er niet wordt gebouwd geven we natuur de ruimte. Flora en fauna worden uitgenodigd om zich alvast te vestigen in de te realiseren woonwijk. We hebben wel een beetje geholpen. De naastgelegen flatbewoners hadden last van de kale vlakte. Zodra er een beetje wind stond begon het zand te stuiven. Om het stuiven tegen te gaan hebben we alvast een gedeelte ingezaaid met pionierssoorten deze houden de zandvlakte in toom. Daarnaast zorgen ze ook nog eens voor nectar en stuifmeel. Naast vele honingbijen zien we ook zweefvliegen, hommels en wilde bijen. Kom het weekend eens langs en geniet van de Korenbloemen die momenteel de boventoon voeren’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter