Activiteiten
Veel cabaret en film in Theater Ludens

Dit is het programma van Theater Ludens voor de komende tijd. De kassa van het theater is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag tussen 14 en 16 uur en een uur voor aanvang van alle voorstellingen. Kaarten kunt u ook reserveren en bestellen via www.theaterludens.nl

Vrijdag en zaterdag 10 en 11 september: Cabaret / Jan Beuving  / Restante. Aanvangstijd  20.30 uur . Toegangsprijs €  18,50 .

“Niets blijft,” zeiden de oude Grieken, maar oude Grieken moet je niet geloven. (Tenzij ze Pythagoras of Euclides heten.) Er blijft juist van alles. De rest bij een staartdeling blijft. Haren in het doucheputje. De verhalen uit je jeugd. En de wiskunde natuurlijk: die is het eeuwigst van allemaal. Ook Jan Beuving blijft liedjes schrijven en Tom Dicke blijft aan de vleugel zitten.  Jan Beuving won twee Annie M.G. Schmidtprijzen, een Willem Wilminkprijs, een Neerlands Hoop en zijn laatste soloprogramma, ‘Rotatie’, werd genomineerd voor een ‘Poelifinario’. De pers was superlatief: “Knappe grappen en puntgave liedjes.” (de Volkskrant), “Origineel, grappig en ontroerend.” (NRC) en de Theaterkrantschreef: “Een programma dat de perfectie benadert.”

Donderdag 16 september: Film / De beentjes van Sint-Hildegard. Aanvangstijd 15 uur . Toegangsprijs €  9,00, met bibliotheekpas €7,00. Met o.a. Herman Finkers, Johanna ter Steege en Leonie ter Braak.

Ogenschijnlijk zijn veearts Jan Finkers) en universitair docent Gedda (ter Steege) al 35 jaar gelukkig getrouwd, maar stiekem wordt hij gek van haar regel- en bemoeizucht. Bang om Gedda te confronteren neemt Jan op een dag een drastisch besluit. Finkers, die zijn eerste filmrol speelt, schreef ook het scenario van deze Twents gesproken komedie, en dat sluit aardig aan bij zijn andere werk: licht absurdistisch, soms scherp en geestig, soms tergend flauw, maar eigenlijk altijd wel charmant.

Donderdag 16 september: Film / Dark Waters. Aanvangstijd  20 uur . Toegangsprijs €  9,00, met bibliotheekpas €7,00.

Waar gebeurd rechtbankverhaal over advocaat Robert Bilott, die het opneemt tegen chemiereus DuPont, waar decennialang stoffen gebruikt werden waarvan bekend was dat die slecht waren voor mens en milieu. Regisseur van deze ingetogen maar indrukkende film is Todd Haynes, die zich na een reeks fraai gestileerde melodrama’s (‘Far from heaven’, ‘Carol’, ‘Wonderstruck’) voor het het eerst – en met succes – waagt aan een uitgesproken politieke film. Gebaseerd op het New York Times-artikel ‘The lawyer who became DuPont’s worst nightmare’ it 2016. Cast: o.a. Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Tim Robbins

Vrijdag 17 september en zaterdag 18 september: Cabaret (try-out) / Peter Pannekoek / Oudejaarsconference ‘Nieuw Bloed’. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 20,00.

Het volk hunkert altijd naar nieuw bloed.  Een nieuw lichaam om te aanbidden. Te verafgoden.  Te prijzen.  Te bekritiseren.  Te veroordelen.  Te verscheuren.  Hier ben ik.  Laat de slachting beginnen.

Peter Pannekoek behoort tot de top van het Nederlandse cabaret. Met zijn laatste voorstelling, het bejubelde ‘Later was alles beter’, won hij ‘de Neerlands Hoop’. De prijs voor de meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Nu waagt hij zich voor het eerst aan de prestigieuze Oudejaarsconference. De messen zijn geslepen. Komt dat zien.

Zaterdag 18 september: Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman / De pannekoekencaravan (try-out). Aanvangstijd 15 uur. Toegangsprijs € 20,00.

Ruim tien jaargeleden zagen Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geen brood meer in de journalistiek. Het was tijd om het over een andere boeg te gooien. Ze kochten een pannenkoekencaravan en doopten zichzelf foodtruckondernemer voordat er überhaupt foodtruckondernemers bestonden. Met wisselend, vooral tegenvallend succes trokken zij twee jaar lang stad en land af voordat ze berooid en een illusie armer terugkeerden naar de jounalistiek. Inmiddels is het verwerkingsproces voltooid, zijn de brandwonden geheeld en maken Gijs en Marcel van hun verhaal een avondvullende voorstelling. De Pannekoekencaravan is een poeder suikerzoete theateravond over vriendschap, ambitie en hoop.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter