Nieuws
Groentip: Herfst doet zijn intrede
Een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ‘Je kan goed zien dat de herfst bezig is met haar intrede. Verkleurende bladeren, bessen, bottels, paddenstoelen. Zelfs de geur van de atmosfeer verandert. De bottels van deze Duinroos zijn wel heel speciaal. De zwarte bottels vallen direct op. Deze bottels zijn het resultaat van onze bestuivende vliegende vrienden. Tal van insecten hebben in het voorjaar de crème-witte bloemen bezocht. Rosa spinosissima is door haar doornen een prima schuilplek en nestelplaats voor vogels. De zwarte bottels zijn tevens een goede wintervoorraad voor vogels. Ze blijven lang aan de struik hangen en worden pas later tijdens de winterperiode gegeten. Wij snappen wel waarom….. kijk maar eens goed naar de bottel. Vol met stekels! Toch kunnen ook wij de bottels eten, ze zitten vol met vitamine C en je kan er jam, gelei of sap van maken. Deze foto’s zijn gemaakt op de Elias Annes Borgerkade te Voorburg’.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter