Activiteiten
Concert met Italiaanse orgel in de Franse Kerk

Na een jaar waarin concerten vrijwel onmogelijk waren, is het nu  zover: het Italiaanse orgel dat in de Franse Kerk logeert kan in een concert beluisterd worden. Het orgel is uniek in Nederland. Het is gebouwd naar voorbeelden uit Italië rond 1600, en uitermate geschikt voor het spelen van muziek uit die tijd. Het ensemble Castello Consort, dat zich juist in deze muziek specialiseert, gaf de opdracht voor de bouw van het instrument.

In het concert kan men het orgel een paar keer solistisch horen, maar vooral in kleinschalige kamermuziek. Het ensemble bestaat voor de gelegenheid uit barokstrijkers (viool en viola dagamba), blazers (zink en trombone) en het orgel. De muziek werd geschreven door componisten als Bertali, Cima, Ferro en Frescobaldi.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten, daarom is de toegang tot dit concert gratis. Er zal wel een collecte worden gehouden waar men naar draagkracht kan doneren.

Het concert op vrijdag 17 september begint om 20:30 uur, en zal een uur duren. In verband met de coronamaatregelen is aanmelden gewenst. Stuur uw naam en het gewenste aantal zitplaatsen naar contact@castelloconsort.com en u krijgt zo snel mogelijk een bevestiging van uw aanmelding.