Nieuws
Winnaars Creatiewedstrijd Huygens Festival

Mira Moreno (Dans aan de Vliet) heeft de Creatiewedstrijd van het Huygens Festival 2021 gewonnen. Bij de jeugd tot 12 jaar ging de eerste prijs naar Lisa, bij de jeugd tussen 12 en 18 jaar naar Scarlett en bij de volwassenen naar woonzorgcentrum Vliethof. De prijzen werden door wethouder Astrid van Eekelen uitgereikt.

Dit jaar stond het thema ‘Het Aquarium’ uit het ‘Carnaval van de Dieren’ centraal. Precies 100 jaar geleden overleed de Franse componist Camille Saint Saëns. Eén van zijn bekendste werken is het ‘Carnaval van de Dieren’. Iedereen kon meedoen met deze wedstrijd: kinderen, jongeren en volwassenen. Een deskundige jury onder leiding van voorzitter Silvana Senff, lid van de Lionsclub Voorburg Prinses Marianne én ondernemer in het Huygenskwartier, beoordeelde de inzendingen.

Er waren 20 inzendingen, die varieerden van een masker, collages, dans, een aquarium gemaakt van diverse materialen, tot een filmpje. Brugman, Bakkerij Klink, Sjenkels, Just Kidding, Undine Lederwaren en In de Wolken, winkeliers in het Huygenskwartier Voorburg, stelden prijzen beschikbaar voor de mooiste inzendingen.

Over de inzending van Lisa zei de jury ‘ Heel mooi getekend, gedetailleerd in de uitwerking met verschillende technieken uitgevoerd’. Scarletts inzending ‘Zeegezichten’ beoordeelde de jury ‘Goed oog voor de bewegingen van de verschillende fases van de zee’. In de categorie Volwassenen is WZH Vliethof de gelukkige winnaar. De jury was onder de indruk van de voorstelling: ‘Een creatief, vrolijk en hartverwarmende interpretatie met een bijzondere en mooie samenwerking tussen oud en jong.’

.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter