Activiteiten
Theater Ludens brengt veel cabaret
Dit is het programma van Theater Ludens voor de komende tijd. De kassa is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag tussen 14 en 16 uur en een uur voor aanvang van alle voorstellingen. Kaarten kunt u ook reserveren en bestellen via www.theaterludens.nl

Donderdag 23 september: Lunchconcert. Aanvangstijd: 12.30  uur. Toegangsprijs: € 8,50.

Duo Bravura is in 2017 opgericht door de celliste Katja Dirven en violiste Marina Meerson. Hun jarenlange samenspel resulteert in een bijzonder charismatische samensmelting van intense klankkleuren. Mede door de gezamenlijke Slavische wortels creëren ze tijdens hun optredens een mooie balans tussen virtuositeit, passie en melancholie.

Het duo speelt o.a.: S. Bach (1685 – 1750) een aantal inventies uit de bewerkingen van de bundel ’15 inventies voor viool en cello’. van Beethoven (1770 – 1827) delen uit één van zijn duo’s voor viool en cello.

Donderdag 23 september: Talentenloods. Aanvangstijd 19.30 uur. Toegang GRATIS tot 21 jaar, vanaf 21 jaar € 5,50.

Open Podium Muziek i.s.m. Haenen Muziek . Jeugd van 12-21 jaar laten hun talenten op het gebied van muziek horen. Een deskundige jury kiest Two Talents voor het Slotpodium op zondag 14 november. Het Open Podium 12-21 is voor de jeugd om hun talenten voor het voetlicht te brengen. Dit seizoen zijn er vier thema-podiumavonden voor de jeugd van 12-21 jaar.

Donderdag 23 september Muziek i.s.m. Haenen Muziek en Drumschool Voorburg en donderdag 14 oktober wordt het Podium Dans i.s.m. Stichting Dans aan de Vliet. Iedere avond worden Two Talents gekozen door een jury, die mogen optreden tijdens de Slotbijeenkomst op zondag 14 november. Op de Slotbijeenkomst kiest de jury de Final Talent 2021.

Vrijdag 24 september: Cabaret / Dolf Jansen /   Oudejaars 2021 – Het Jansen Vaccin. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,50.

Het Jansen Vaccin is de 32e Oudejaarsvoorstelling van Dolf Jansen, en ja, dat is best veel en, nee, voorlopig krijgt niemand hem stil. Plus voor hem is natuurlijk geen enkele functie elders te bedenken… Wat mag u verwachten van Het Jansen Vaccin? Volop verkrijgbaar in uw favoriete theater. Wel politieke duiding en een geheugentest om uit te vinden wat Rutte allemaal wél deed, zei, beloofde en bedoelde, geen nieuw leiderschap (vooralsnog). Wel menselijke maat, geen consultants en adviesbureaus.  Wel improvisatie en poëzie, geen door woordvoerders of redacties goedgekeurde tekstjes. Bijwerkingen van Het Jansen Vaccin: Werkt anderhalf uur (en daarna nog heel lang na) Schaterlach Denkfronsen Inzichten Verbazing Zin om het leven (en elkaar) te omhelzen

Zaterdag 25 september: Cabaret (try-out) / Alex Ploeg / Ego. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,00.

Na een succesvol debuut (en een minder succesvolle pandemie) is Alex Ploeg terug in de theaters! Alex werd door de Volkskrant gekozen tot hét Comedytalent van 2018, door NRC als één van de meest veelbelovende cabaretiers van het decennium en zijn debuut ‘Ultimatum’ werd genomineerd voor de Neerlands Hoop. O ja en tussendoor bedacht en speelde hij ook nog in het satirische sketchprogramma ‘Klikbeet’ (NPO3). Genoeg om flink van naast je schoenen te gaan lopen. In EGO zien we Alex ogenschijnlijk in zijn cabaret-element: op het podium, strak in het pak, gitaar in de hand, zelfverzekerd en klaar om de boel op stelten te zetten. Maar al snel neemt zijn ware aard de overhand. Harde grappen, persoonlijke verhalen, absurde sketches en meeslepende liedjes komen in hoog tempo op je af. Over de strijd aangaan met jezelf. Het onzekere voor het zekere nemen. Alex fileert zichzelf en de wereld op ongekend hilarische wijze.

Zaterdag 25 september: Tentoonstelling SELFIE opent.

Op zaterdag 25 september wordt in Theater Ludens de tentoonstelling ‘SELFIE’ feestelijk en officieel geopend. En omdat kunst voor iedereen is, is ook iedereen welkom op de vernissageborrel. Deze wordt gehouden van 16 – 18 uur. Wees erbij en komt dat zien. Na een roerige tijd van navelstaren in coronatijden trekt Galerie Ludens uw blik omhoog. In de tentoonstelling ‘SELFIE’ staren eigenzinnige zelfportretten u zelve aan. Prikkelt het om iets te vinden van en in de selfies? Wellicht vinden ze juist iets van u. Wat de zelf-verbeeldingen in de expositie verbindt, is een verscheidenheid aan technieken en uitvoeringen. Daarom is de combinatie perfect. Het biedt inzicht in de psyche van de kunstenaars en misschien ook wel de uwe. Kom vooral kijken en oordeel zelf.

Zondag 26 september: Jeugd / Belief, Sanne Zweije / Trollenjong 4+   Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 10,00 (familie ticket mogelijk, zie website).

Een hartverwarmende kleutervoorstelling over een trol die ballerina wil worden.  Geïnspireerd op Billy Elliot.

Donderdag 30 september: Cabaret / Rosa da Silva / Daar moet je heen. Aanvangstijd 20.30 uur.  Toegangsprijs: € 18,00 .

In ‘Daar moet je heen’ neemt Rosa je mee naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje mee deed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Ze blikt terug. Door het gelach uit de studio om haar geboortedorp Klazienaveen zat niets anders op. Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden moet je je anders voordoen dan je bent.

Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en Drentse nuchterheid elkaar af. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar.

Vrijdag 1 oktober: Toneel / productiehuis Lente / Moeder van Glas. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 20,00.

Productiehuis Lente, Roos Schlikker en Erris van Ginkel presenteren : Moeder van Glas . ‘Moeder van Glas’ is een bewerking van het gelijknamige boek van schrijver en columnist Roos Schlikker. Een verhaal over haar bipolaire moeder. Maar meer dan dat. Het is een ontroerend en vaak ook humoristisch stuk over een belangrijk onderwerp dat te weinig aandacht krijgt: een mens is meer dan zijn gekte. Ondertitel: ‘Gekte is dichterbij dan je denkt.’

‘Moeder van Glas’ is een theatermonoloog gespeeld door Sandra Mattie. Mattie is bekend van haar theaterwerk en speelde o.a. in tv-series als ‘De Fractie’, ‘Zuidas’ en ‘Flikken Maastricht’.

Zaterdag 2 oktober: Cabaret / Glodi Lugungu / Ze bedoelen het goed. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 17,00.

Dit wordt hét jaar voor Glodi Lugungu. Hij heeft er zin in. Eindelijk mag hij doen waar hij daarvoor alleen van droomde: zijn eerste avondvullende theatershow maken. Glodi Lugungu neemt je met zijn onverwachte opvattingen en hilarische verhalen altijd net even mee naar de andere kant van het verhaal.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter