Activiteiten
Van film tot Johnny Cash in Theater Ludens

Dit is het programma van Theater Ludens voor de komende tijd. De kassa is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag tussen 14 en 16 uur en een uur voor aanvang van alle voorstellingen. Kaarten kunt u ook reserveren en bestellen via http://www.theaterludens.nl

Donderdag 14 oktober : Lezing van Anne Marie Boorsma over de film Modigliani . Aanvangstijd 14.00 uur. Toegang € 5,00.

Bij toeval maakten Theater  Ludens  en Anne Marie Boorsma kennis met elkaar. Omdat Theater  Ludens de filmvertoningen een extra impuls wilde geven, is  Anne Marie gevraagd om voorafgaand aan de film een lezing/introductie te houden.  Afgelopen seizoen is deze samenwerking begonnen en gebleken is dat veel bezoekers dit erg op prijs stellen. Het was dan voor zowel  Anne Marie als voor Theater Ludens een logische zet om hier het aankomende seizoen mee door te gaan.  Voor zowel de lezing als de film moet u een kaartje kopen.

Donderdag 14 oktober: Film /  Modigliani   / 2014. Aanvang film 15.00 uur . Toegang € 9,00, met bibliotheekpas € 7,00.

Parijs 1919. Dit is het verhaal over de rivaliteit tussen twee grote kunstenaars:  Modigliani  (Andy Garcia) en Picasso (Omid Djalili). Twee mannen wiens jaloezie gedreven wordt door hun genialiteit, hun arrogantie en hun passies. Het is ook het verhaal van de grootste liefdestragedie in de kunstgeschiedenis. Jeanne Hebuterne (Elsa Zylberstein), een mooie jonge katholieke vrouw, wordt tot groot ongenoegen van haar vader, verliefd op Modigliani, een Jood. Ze krijgen een kind. Gedreven door zijn religieuze onverdraagzaamheid stuurt Jeannes vader hun kind weg naar een klooster. Op hetzelfde moment bereidt Parijs zich voor op de jaarlijkse kunstcompetitie. Om hun kind te redden schrijft Modigliani zich in, waardoor ook Picasso besluit om deel te nemen. De strijd tussen de grootste kunstenaars barst los…

Donderdag 14 oktober : Talentenloods   / Dans. Aanvangstijd 19.30 uur. Toegang tot 21 jaar GRATIS , vanaf 21 jaar € 5,50.

Open Podium Dans i.s.m. St. Dans aan de Vliet . Het Open Podium 12-21 is bestemd voor de jeugd om hun talenten voor het voetlicht te brengen. Dit seizoen zijn er vier thema-podiumavonden voor de jeugd van 12-21 jaar.   Jongeren van 12-21 jaar laten hun talenten zien op het gebied van dans.  Een deskundige jury kiest Two  Talents  voor het Slotpodium op zondag 14 november.   Op de Slotbijeenkomst kiest de jury de  Final  Talent 2021.

Vrijdag 15 oktober: Cabaret / Diederik van Vleuten / Moedig Voorwaarts  (Try-out). Aanvangstijd 20.30 uur. Toegang € 18,50.

‘Het leven wordt voorwaarts geleefd maar achterwaarts begrepen’. Deze wijsheid van filosoof Kierkegaard heeft Diederik boven zijn bureau hangen. Om hem eraan te herinneren dat deze uitdagende tijden erom vragen zijn theatrale visie vol op de toekomst te richten. Of op zijn minst op het heden. Aan het verleden besteedde hij in drie bejubelde soloprogramma’s nu wel genoeg aandacht. Nederlands-Indië, de Eerste Wereldoorlog en Winston Churchill zijn geschiedenis. Vanaf nu gaat hij moedig voorwaarts! Of hij als stand-up ‘historian’ daarin ook slaagt zal de toekomst uitwijzen. In zijn vierde solo neemt hij minstens anderhalf uur de tijd om het in ieder geval te proberen. Een ding is zeker: aan het eind van de avond zal de meesterverteller achterwaarts begrepen hebben waar zijn huidige aangrijpende verhaal over ging. Moedig Voorwaarts dus. Reserveer nu, want voor je het weet is het weer verleden tijd.

Zaterdag 16 oktober: Cabaret / Merijn Scholten/Patrick Laureij / Cabaret Dubbel (try out) . Aanvangstijd 20.30 uur. Toegang € 18,00.

In de aanloop naar hun eigen soloprogramma’s, trekken Merijn Scholten en Patrick Laureij een tijdje samen op.  Zij toeren samen langs een aantal theaters om ieder voor zich nieuw materiaal uit te proberen.  De één voor de pauze, de ander erna. Spiksplinternieuw, heet van de naald.  Wat werkt wel? En wat moet terug naar de schrijftafel?  Uitproberen dus. En jij mag daar bij zijn.

Zondag 17 oktober: Concert /  Alexander Broussard  / The story of Johnny Cash. Aanvangstijd 15.00 uur. Toegang €  22,50.

“THE STORY OF…” is een serie theater-masterclasses over legendarische pop iconen!  In deze unieke serie voorstellingen, neemt voorman (en verhalenverteller pur sang) Alexander Broussard  u mee in een reis door de prachtige muziek, de soms woelige levens, de indrukwekkende carrières en het imposante oeuvre van ‘s werelds grootste muzieklegendes. Wat maakte Elvis Presley tot de koning van de Rock ‘n’  Roll? Wat is het geheim achter de fabuleuze zangtechniek van Barbra Streisand? Wat maakte de muziek van Bowie zo onweerstaanbaar?
Voor elke aflevering van deze serie ‘masterclasses’ neemt Alexander een vocaal specialist mee, die zich gespecialiseerd heeft in het lijdend voorwerp. Elk thema wordt zo dus ook een unieke muzikale beleving van het hoogste niveau.

Johnny Cash – Alexander Broussard ft. Robbert H. Reijenga  Robbert H. Reijenga is sinds jaar en dag zanger-gitarist en frontman van de succesvolle 60s -70s band The Raspers. Met meer dan 2000 shows heeft hij met deze band zo’n beetje alle bekende podia van Nederland wel aangedaan. Met ‘The Story Of … Johnny Cash’ kan hij zijn kenmerkende diepe baritonstem eindelijk ten volle benutten in de rol van The Man in Black. Johnny Cash had een zeer lange carrière met de nodige ups  and  downs. Het huwelijk met  June  Carter, alcohol- en drugsverslavingen, het legendarische concert in de San Quentin gevangenis en nog veel meer komt voorbij in dit boeiende verhaal.