Activiteiten
Roaring Twenties herleven in Theater Ludens

Dit is het programma van Theater Ludens voor de komende week. De kassa is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag tussen 14 en 16 uur en een uur voor aanvang van alle voorstellingen. Kaarten kunt u ook reserveren en bestellen via www.theaterludens.nl 

Zaterdag 23 oktober: Concert / Ricky Koole / Laat het waaien. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,50 .   

Al staat de hele wereld stil, er móet muziek gemaakt worden!  Ricky Koole komt, nu alle gemaakte plannen van tafel zijn geveegd, met een avond waarin ze precies doet waar ze zin in heeft.  Vastomlijnde plannen maken, nu de regels elke dag veranderen, werkt niet, dus gooit ze het over een andere boeg.  Een intiem concert waarin zij songs van haar eerdere platen speelt maar ook nummers die ze de afgelopen maanden heeft geschreven.  Ricky laat het waaien en ziet wel waar ze uitkomt.  Ze begeleidt zichzelf op gitaar en wordt bijgestaan door Paul Bond, een veelzijdig muzikant en zanger (van Strange  Brew, Dandelion, Woodstock).  Als Ricky één ding duidelijk is geworden de afgelopen verwarrende tijden, dan is het dit: Zonder muziek is er niks aan.

Woensdag 27 oktober: Concert / The roaring twenties ;  Släpstick (Voorheen: Wereldband) . Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs €  23,50.  

The Roaring Twenties: Dé onovertroffen, magnifieke, chique, swingende, zingende, roerende, ontroerende, champagne proostende, crème de la antirimpelcrème belevenis van het decennium komt naar het theater. Een avond als nooit tevoren! Een Jubileumvoorstelling die de gloriedagen van Släpstick even fijnzinnig als elegant laat herleven! Wentel uw wederhelft rond op de buzzing  beat van de dansorkesten!  Baad in de pracht en praal van de feestzaal in Jugendstil en zwelg in de decadentie van de upper class. En ja, wat zou het, als de tafelpoten een beetje wankel zijn? So what, als het orgel op instorten staat? Wat nou, als de kroonluchter aan een paar losse boutjes hangt?  Alles werkt prima! Nee hoor, alles is hélemaal onder controle! Er kan echt hélemaal níks misgaan! Níets kan deze daverende Jubileumavond in de weg staan!

Dus: doe uw feestkleding aan en betreed de rode loper! ‘The Roaring Twenties’ komt naar het theater en u bent van harte uitgenodigd!

Släpstick ontstond in 1997 onder de naam Wereldband en beleeft dit seizoen haar jubileum. Vanwege het 25-jarig bestaan brengt de groep een feestelijke voorstelling. Omdat Släpstick haar gehele publiek in de gelegenheid willen stellen om het Jubileum mee te vieren, geeft zij in ieder theater een Bal. Een voorstelling in de vorm van een feest in de stijl van de jaren ’20 van de vorige eeuw, compleet met rode loper. Een voorstelling die eindigt in een feest met het publiek.

Donderdag 28 oktober: Lunchconcert / Josje Goudswaard en Camilla van der Kooij. Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 8,50 .

Violiste Camilla van der Kooij en pianiste Josje Goudswaard vormen een duo sinds 2011 en hebben al vele prachtige werken uit mogen voeren door het hele land en daarbuiten. Toen de lockdown begin dit jaar lang bleek te duren en zij weinig concertmogelijkheden hadden, kregen zij een ludiek plan: Het Voordeurconcert! Met een bestelbus als salon, compleet met piano, sfeervolle verlichting en kunst aan de muur, reden zij naar de mensen thuis om hen blij te maken met prachtige klassieke muziek voor de deur! En wat een feest was het om weer voor mensen te mogen spelen. Voor een zeer gemêleerd gezelschap, van klappende kindertjes tot een dansende hoogbejaarde ex-ballerina, gaven Camilla en Josje in het afgelopen half jaar al meer dan 120 concerten met hun concertbus. Maar nu dan eindelijk ook weer in de concertzaal; op uitnodiging van Theater Ludens geven zij een prachtig lunchconcert met een aantal van hun populairste stukken uit het Voordeurconcert programma.  Violiste Camilla van der Kooij is naast klassieke muziek gespecialiseerd in improvisatie en popmuziek. Pianiste Josje Goudswaard heeft een bloeiende Pianolespraktijk in Alphen a/d Rijn en zij is pianiste van onder andere het Tuschinski Trio en van violiste Camilla van der Kooij.

Donderdag 28 oktober: Film / Celle que vous croyez / Frankrijk 2019. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas € 7,00.

Een vijftigjarige onderwijzeres (Binoche) geeft zich op Facebook uit voor een 24-jarige hottie en start zo een virtuele relatie met een jonge fotograaf (Civil). Tijdens een serie therapiesessies komt het hoe en waarom ter sprake, wat enkele verrassende ontboezemingen en wendingen oplevert. En aantoont hoe gemakkelijk ook de kijker de vertelster op haar bruine ogen gelooft. Onderhoudend psychologisch spiegelspel tussen reëel en virtueel dat conventies over leeftijd en relaties in twijfel trekt. Naar de gelijknamige roman van Camille Laurens.

Vrijdag 29 oktober : Cabaret / Niet Schieten / 25 jaar Lust en Leed . Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,50.  

Sinds dit ijzersterke cabarettrio in 1994 Cameretten won, is het een vaste waarde in de theaters. Speciaal voor het 25-jarig jubileum komen zij terug in de oorspronkelijke formatie. Maarten, Arend én Erik brengen met liefde een avond vol lust en leed uit al hun 14 shows. Niet om het allemaal nog eens dunnetjes over te doen maar om te laten zien dat ze wijzer zijn geworden. Vooral de bijzondere band die het drietal met de vrouwelijke helft van de bevolking heeft, is een terugkerend thema gebleken. Het doorgronden van het vrouwelijk geslacht blijft hun missie of misschien wel hun passie.  Ze komen speciaal voor u naar Theater Ludens om de mensen uit Voorburg en Leidschendam haarfijn uit te leggen hoe zij denken dat alles in elkaar steekt… Voor de één een feest van herkenning… voor de ander een hilarische openbaring! U gaat het zelf ervaren en beleven in deze overdonderende voorstelling.

Zaterdag 30 oktober: Concert / Nynke Laverman / Plant. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs €  21,00. 

‘Plant’ is een indringende muzikale trip. Zangeres Nynke Laverman kruipt in het fluisterregister van haar stem en wisselt kwetsbare, ijle soundscapes af met beats en spoken word. De gedempte pianoklanken en explosieve, vulkanische drumsessies van Sytze Pruiksma trekken je moeiteloos mee in de filmische, surreële werelden van videokunstenaar Douwe Dijkstra. Juist door minder te doen en zachter te zingen, is Nynke haar oproep luider dan ooit: wie willen we zijn als mens?   Nynke: ,,Ik vraag me af waarom we eigenlijk onderscheid maken tussen ‘mens’ en ‘natuur’. Bij de nomaden in Mongolië zag ik hoe het anders kan en sindsdien gaat mijn werk hierover. ‘Plant’ is een hoopvol protest dat gaat over het omgooien van onze manier van denken, over verandering in jezelf. Durven we bekende wegen te verlaten, vertrouwde patronen te doorbreken, de stilte toe te laten? Durven we het even niet te weten?”