Activiteiten
Pride Photo Den Haag tentoonstelling

Op de Laan van Reagan en Gorbatsjov, naast het Internationaal Homomonument, is momenteel de Pride Photo Tentoonstelling in Den Haag te zien. De queer foto-expositie toont op 20 grote panelen een selectie uit de ruim 2500 afbeeldingen die vanuit 40 landen werden ingestuurd.

De foto’s agenderen verschillende urgente onderwerpen, zoals eenzaamheid bij oudere queer-personen, geweld tegen transgenderpersonen, queer vluchtelingenproblematiek en Black Lives Matter. Tegelijkertijd confronteert de tentoonstelling de bezoekers ook met eigen vooroordelen en aannames.

De thema’s worden benoemd in korte teksten op de panelen. Wie behoefte heeft aan meer duiding kan een QR-code scannen, waarmee aanvullende informatie over de fotograaf, het werk en de thematiek is op te roepen. Bij sommige panelen is tevens een audiofragment te beluisteren.

Vanwege de pandemie en de daaruit voortvloeiende veiligheidsmaatregelen, is gekozen om de tentoonstelling in de openbare ruimte te houden en daardoor toch zichtbaar te zijn. De tentoonstelling blijft staan tot en met 11 november. (Foto: Black Drag Magic – Lee-Ann Olwage)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter