Nieuws
Minks wekelijkse column: Sensationeel

Ben geen echte liefhebber van Hollandse muziek, maar als DJ leesbril kom je daar echt niet onderuit. Beetje Frans Duits, Zwemmen in Bacardi Lemon en nu weer die Froger met ene Donnie. Een klapper: ‘Bon Gepakt’ is leuk.

Had hem nog niet zo vaak gehoord dus wachtend op het NOS Journaal van 20.00 uur kreeg ik de kans. Ff goed kijken en luisteren. Sfeervol op een groot vierkant podium gingen allerlei mensen van divers pluimage ‘spontaan’ mee in een polonaise van jewelste, hoewel, het tempo der polonaisers was opmerkelijk laag, aan de motoriek te zien dacht ik heel even aan een gehandicaptenfeest.

Zoals Hollandse zangahtjus dat doen stootte ook René er energiek opzwepende kreten uit als: “OKAI” en “YEAH”. Het hielp niets.

Toen viel het kwartje. De wankele dansers hadden allemaal een nummer op. Gestreepte scheidrechters hielden een oogje in het zeil. Het was een dansmarathon. De deelnemers waren oververmoeid. Tijdens de crisistijd in Amerika deden ze dit ook, alleen wat erger. Een aantal kansarmen deed mee, er vielen volgens mij zelfs doden. De overheid kwam met regels om dit soort uitbuiting te voorkomen.

Maar SBS6 had in zijn rücksichtslose strijd om het geld deze formule afgestoft en in een fonkelend glitterjasje gehesen. ‘Respect voor de deelnemers’ toonden de sociale- en oude media.

Nou, als je mensen respecteert geniet je niet van hun ontering, terwijl je aan een toastje brie knabbelt. Blijkbaar wel dus.

Zelf crowdfunding werd geopperd voor de meelijwekkende nep Elvis en zijn vrouw, die als tweede ‘helaas’ zonder geld huiswaarts keerden. De vrouwtjeswinnaar kwam door uitputting wel erg verward over.

Ik vond het programma een aanfluiting. Zeer slechtesmaak tv. We hebben weer een nieuw dieptepunt bereikt in sensatie-tv-land. John de Mol en consorten, bedankt dat jullie programma’s maken waar veel mensen van kunnen genieten, sensationeel!!!!

(Tekst: Mink Out. Bundel nu verkrijgbaar: www.conckshop.nl )

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter