Activiteiten
Veel cabaret in Theater Ludens

Dit is het programma voor de komende tijd van Theater Ludens. De kassa is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag tussen 14 en 16 uur en een uur voor aanvang van alle voorstellingen. Kaarten kunt u ook reserveren en bestellen via www.theaterludens.nl

 Donderdag 11 november: Cabaret /  Wim  Helsen  / Niet mijn apen, niet mijn circus . Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,00.  

Wim Helsen - Niet mijn apen, niet mijn circus. Wat heeft de wereld nodig?    Wat heeft een mens nodig?    Wat hebt u nodig?   Eenvoudige vragen.  Eenvoudige vragen  vragen om ingewikkelde antwoorden.  Dat treft - Wim Helsen bulkt van radicale, geheimzinnige en willekeurige antwoorden.  Hij deelt die graag met u, omdat hij uw vriend is.

Vrijdag 12 november: Cabaret / Micha  Wertheim / Micha Wertheim, voor heel even. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,50. 

Micha  Wertheims  vorige voorstellingen kregen in Nederland en Vlaanderen uitsluitend lovende recensies. De online voorstelling ‘Niemand Anders’ die hij vorig jaar maakte, werd unaniem geprezen als inventief, innovatief en troost gevend. NRC noemde Micha  Wertheim voor alle duidelijkheid ‘de beste cabaretvoorstelling van 2019’. Ruim twee uur lang vuurde  Wertheim  zijn eigenzinnige grappen, verhalen en beschouwingen af op het publiek, met als rode draad de vraag hoe we moeten omgaan met alle apocalyptische informatie die ons dagelijks overspoelt. In zijn nieuwe voorstelling gooit  Wertheim  het over een andere boeg. Hij zoemt in, en in, en dan nog iets verder in. Tot er heel weinig overblijft. En dan… Dan zoemt hij nóg verder in. Tot er zo weinig overblijft dat je er een hele avond mee kunt vullen: ‘Micha  Wertheim  voor heel even’.

Zaterdag 13 november:Concert /  Ocobar /  Wonderful  Tonight . Aanvangstijd 20.30 uur.  Toegangsprijs € 18,50.

De muziek van Eric Clapton zit diep in het DNA van de heren van Ocobar. Clapton  speelt in 1963 bij The Yardbirds, het jaar waarin Cok van  Vuuren, de virtuoze gitarist van Ocobar, wordt geboren. Clapton  is zijn muzikale held en grote voorbeeld. In 1978 draait Rob  Wijtman, de weergaloze drummer van Ocobar, non-stop het singletje ‘Wonderful Tonight’. Zijn broer Bart  Wijtman  krijgt zijn eerste basles in 1985: ‘Forever Man’ van Clapton staat op zijn lessenaar.  In het programma ‘Wonderful Tonight’ brengt Ocobar een ode aan het ruime oeuvre van Eric  Clapton. In de onmiskenbare  Ocobar-sfeer zit je in een mum van tijd niet meer in een theater, maar ben ‘je op visite’ in de huiskamer bij de heren thuis. Er wordt gelachen en gespeeld.  Van ‘Cream’naar de ‘MTV Unplugged-sessie’. Claptons mooiste songs zoals ‘Tears in Heaven’, ‘Layla’, ‘Crossroads’, ‘Lay Down Sally’ met de sound van Ocobar!

Zondag 14 november: Talentenloods  Slotmiddag. Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs: 7,50.   

Op het Slotpodium laten de gekozen jongeren hun talenten zien op het gebied van muziek, dans, klassiek en musical.  Een deskundige jury kiest de Final  Talent.   Het Open Podium 12-21 is bestemd voor de jeugd om hun talenten voor het voetlicht te brengen. Dit seizoen zijn er vier thema-podiumavonden (geweest) voor de jeugd van 12-21 jaar.   Podium Musical, Podium Muziek, Podium Dans en Slotpodium. Op de Slotbijeenkomst kiest de jury de Final  Talent 2021.   Talentenloods houdt geen talentenjacht, maar ondersteunt en stimuleert talent. Talentenloods wil ook ander talent van jongeren stimuleren. Zo is er ook plaats voor assistent-presentatoren,  assistentie bij techniek, foto en film en PR via social media.

Donderdag 18 november: Film / Instinct / Nederland 2019. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas € 8,00.

Drama van Halina Reijn. Met o.a. Carice van Houten, Marwan Kenzari, Marie-Mae van Zuilen, Ariane Schluter en Pieter Embrechts. Psychologisch drama over de ervaren psycholoog Nicoline (Van Houten), die gaat werken in een tbs-kliniek. Daar mag ze bepalen of Idris (Kenzari), die behandeld wordt voor ‘seksuele delicten met een extreem gewelddadig karakter’, met onbegeleid verlof mag of niet. Sterk regiedebuut van actrice Halina Reijn, waarin ze met de destructieve Nicoline een filmpersonage heeft gecreëerd dat zowel slachtoffer als dader is. Wat getuigt van eigenzinnigheid en lef in tijden van #MeToo. Eerste film van het door Reijn en Van Houten opgerichte productiebedrijf Man Up werd onder meer bekroond op het festival van Locarno en was de openingsfilm van NFF2019.

Vrijdag 19 november: Concert /  Flip  Noorman /  Flip Noorman zingt Leonard Cohen. Aanvangstijd 20.30 uur . Toegangsprijs € 20,00.   

Na het overlijden van Leonard Cohen in 2016 bracht Flip Noorman eenmalig een hommage aan zijn grootste inspiratiebron in Paradiso. Na vele verzoeken om het toch niet bij die ene keer te laten, zwichtte Flip ervoor   het programma ook in het theater te brengen. Dit resulteerde in een volledig uitverkochte theatertournee. Bijgestaan door zijn band ‘De Noormannen’ brengt Flip wegens succes dus nog één keer zowel de originele liedjes van de meester als een aantal vertalingen van zijn eigen hand.

Zaterdag 20 november: Cabaret /  Stefano  Keizers  /  Hans Teeuwen. Aanvangstijd 20.30 uur.  Toegangsprijs € 19,50.  

Zijn tweede theatervoorstelling ‘Sorry Baby’ werd lovend ontvangen. Hij is veel op tv en werd de publiekslieveling van de kijkcijferhit  ‘Het Perfecte Plaatje’. Niemand lijkt meer om  Stefano  heen te kunnen. En dat komt goed uit. Want hij komt terug in de theaters met zijn derde voorstelling: HANS TEEUWEN.