Activiteiten
Theaters reageren op nieuwe coronamaatregelen

De directies van Theater Ludens (Voorburg) en het Veur Theater (Leidschendam) hebben nieuwe maatregelen afgekondigd nu het kabinet de coronamaatregelen aan heeft gescherpt.

Theater Ludens blijft tot en met 19 december dicht voor alle activiteiten ná 17.00 uur. Op de website van het theater staat of een voorstelling doorgaat. Bij voorstellingen die overdag (dus voor 17.00 uur) plaatsvinden is de 1,5 meterregeling van toepassing. Dat betekent in het geval van Theater Ludens maximaal 50 bezoekers. Tevens is het dragen van een mondmasker verplicht indien de bezoeker nog niet in de theaterstoel zit. Eenmaal zittend mag het mondkapje af. Een geldig vaccinatiebewijs is voor toegang tot het theater verplicht.

In de periode tot en met zondag 19 december zullen veel (avond)voorstellingen uitvallen. De directie gaat samen met impresariaten en artiesten kijken of voorstellingen definitief geannuleerd worden of dat verplaatsing wellicht toch mogelijk is. Houders van kaartjes voor een bepaalde voorstelling worden daarover zo snel mogelijk geïnformeerd. De directie verzoekt niet te bellen of te mailen met het theater.

Een vaccinatiebewijs kan op drie manieren worden aangeleverd: Een vaccinatiebewijs (QR-code op mobiel telefoon / uitgeprint of het gele vaccinatieboekje), een herstelbewijs (bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona), een testbewijs (een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit). Ook moet iedere bezoeker zich ook identificeren met ID-bewijs (ID-kaart/paspoort/rijbewijs). Wie al een kaartje gekocht heeft maar geen geldig vaccinatiebewijs kan of wil overleggen kan zijn geld terugkrijgen. Een verzoek tot restitutie moet gemailed worden naar fin@theaterludens.nl onder vermelding van het transactienummer op het e-ticket.

Op de site van het Veur Theater staat inmiddels een lijst van voorstellingen die vooralsnog niet doorgaan. Zie https://www.hetveurtheater.nl/verplaatste-en-geannuleerde-voorstellingen/