Nieuws
Groentip: Buurtbollen

Een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ‘Bewoners van de Laan van Haagvliet en Laan van Oostenburg in Voorburg zorgen samen voor een fijne leefomgeving. Ze maken jaarlijks met zijn allen de straat schoon, houden een oogje op het geplaatste insectenhotel en voeden de wormen in het wormenhotel met hun GFT afval. De wormen leveren prachtige Voorburgse Watershit, waarmee de planten in de particuliere tuinen bemest worden. Al die initiatieven worden altijd overlegd met de gemeente, zo is een mooie samenwerking ontstaan waar de lijnen kort zijn. Tijd om deze initiatieven eens extra in het zonnetje te zetten. Het wijkteam plant verschillende soorten bollen in de buurt van het insectenhotel en wormenhotel. Extra nectar en stuifmeel voor de vroeg vliegende insecten is geen overbodige luxe. Zoals jullie kunnen zien op de foto worden de buurtbollen niet alleen door de insecten gewaardeerd’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter