Nieuws
VVD wil eenvoudiger aanvraag coronasteun

B&W moeten het aanvragen van coronasteun voor ondernemers veel eenvoudiger maken. Op grond van de ‘bijstand voor zelfstandigen-light’ – BBZ-light, de vervanger van de TOZO – zou dat ook zo moeten zijn. Gebleken is echter dat de gemeente de aanvragers nog steeds confronteert met grote administratieve lasten.

Dat stelt VVD-gemeenteraadslid Philip van Veller. Hij zal vanavond in een vergadering van de gemeenteraad daarom een motie indienen voor de gewenste versoepeling. B&W moeten daar binnen een maand op reageren.

Van Veller zegt signalen van ondernemers dat zij bij een aanvraag voor deze steun geconfronteerd met grote administratieve lasten. Zo wordt er onder meer gevraagd naar bezit van auto, motor, caravan, antiek, sieraden en vele andere vermogensbestanddelen, alsmede naar niet-relevante zaken zoals het aantal kamers van het huis. De ondernemers haken daardoor teleurgesteld af, aldus de VVD’er.

De liberaal stelt dat de BBZ-light wezenlijk iets anders is dan een reguliere steunaanvraag doordat ondernemers hun situatie met deze pandemie en de maatregelen niet volledig zelf in de hand hebben. De gemeente moet volgens hem dus ook daadwerkelijk soepelere procedures en richtlijnen hanteren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter