Activiteiten
Cabaret, muziek, film, toneel en dans in Ludens

Dit is de programmering van Theater Ludens in de periode van donderdag 24 februari  tot en met zaterdag 5 maart. De kassa is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag tussen 14 en 16 uur en een uur voor aanvang van alle voorstellingen. Kaarten kunt u ook reserveren en bestellen via www.theaterludens.nl Theater Ludens volgt de RIVM maatregelen. Uw QR code wordt gescand. Zie onze website voor meer informatie.

Donderdag 24 februari: Concert / Joris Linssen &  Caramba / Dichterbij. Aanvangstijd 20.30 uur . Toegangsprijs € 19,50.   

De zesde avondvullende voorstelling ‘Dichterbij’ van de Nederlandstalige band rond zanger/tv-presentator Joris Linssen is een theaterconcert vol mooie muziek, ontroerende teksten en heel veel energie en lol.  Haalden de vijf vrienden tot nu toe veel inspiratie uit Mexico, ditmaal zoeken ze het dichterbij. Uit heel Nederland hebben ze pareltjes van streekartiesten gevonden en deze liedjes uit hun dialect of streektaal naar het Nederlands omgezet en in een Caramba-jasje gestoken. Ook spelen ze nieuw eigen repertoire en komen veel Caramba-klassiekers voorbij in deze dampende en ontroerende show.

Vrijdag 25 februari: Cabaret  /  Renate  Reijnders /  Het Liefdescollege. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 17,50.    

Een liefdescollege? Hebben we dat nodig? Volgens comédienne en Liefdesprofessor Renate Reijnders wel: er valt namelijk nog heel wat te leren en vooral te lachen om de liefde. Daarom vertelt ze in haar show niet alleen flirttips en hilarische ‘liefdesfacts’, maar ook bruikbare tips om een relatie leuk te houden, een date aan de haak te slaan of oude liefdes te doen herleven.  Hoe flirt je zonder jezelf voor  schut  te zetten? Wat zegt je lichaamshouding over je en hoe maak je oogcontact?  Het Liefdescollege is cabaret, show en college ineen. Een romantische avond voor stellen en de happy singles. Het is niet interactief, dus lekker lachen vanuit je luie stoel. De Liefdesquiz komt natuurlijk ook aan bod: “Welke geur windt mannen op?” “Wie worden er vaker verliefd op het eerste gezicht, de mannen of de vrouwen?” en “Hoeveel procent van de Nederlanders denkt er wel eens over om z’n partner te vermoorden?”  Reijnders helpt je als een ware cupido op weg, wat je relatiestatus ook is!

Zaterdag 26 februari: Toneel;  Loes  Luca / UIT HET HOOFD. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 21,00.  

In ‘UIT HET HOOFD’ speelt een actrice, een actrice die zich haar leven herinnert, of wat ze denkt dat haar leven geweest is. Wat is echt gebeurd? Wat is een verhaal geworden? En doet het ertoe? ‘UIT HET HOOFD’ is een toneelstuk over een actrice die absoluut geen antwoord zoekt op de vraag ‘wie ben ik’, maar dat antwoord toch krijgt.  Ze heeft haar leven lang in het theater gewerkt. Ze heeft gezongen, gespeeld en gedanst. Ze heeft succes gehad en ze kent de goot. Ze heeft de liefde in volle glorie gekend, maar ook zwart als de hel.  Haar hoofd is een kijkdoos waar flarden van haar leven zich aandienen en plots weer verdwijnen. Haar hele leven heeft ze gezegd: “Ze proberen mij allemaal gek te maken, maar dat gaat ze niet lukken.” En toch is het gebeurd.  Een voorstelling over een artieste die haar leven nog eens beleeft, zoals het is geweest. Of zoals het misschien wel nooit is geweest.

Donderdag 3 maart: Film   /  Mi Vida   /  (Nederland / Spanje 2019) . Aanvangstijd 15.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas € 8,00 . 

Drama van Norbert ter Hall. Met o.a. Loes Luca, Elvira Mínguez, Anniek Pheifer, Fermi Reixach en Loïc Bellemans. De 63-jarige Lou uit Schiedam heeft haar kapsalon verkocht en reist nu naar de Spaanse havenstad Cádiz, om een taalstudie te doen en na te denken over de toekomst. Het liefst zou ze zich voorgoed in Spanje vestigen, maar hoe moet het dan met haar kinderen en kleinkinderen? Deze luchtige karakterstudie kabbelt een tikje gezapig voort – Lou heeft wat fijne ontmoetingen, wat ruzietjes en wat nieuwe inzichten – maar het zestigersperspectief is verfrissend, de regie van Norbert ter Hall (A’dam – E.V.A.) prettig ingetogen, en de hoofdrol van Loes Luca mooi en overtuigend.

Donderdag 3 maart: Filmhuis / Petite Maman / Frankrijk 2021. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas € 8,00.

Drama van Céline Sciamma. Met o.a. Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz, Nina Meurisse, Stéphane Varupenne. Wanneer de achtjarige Nelly en haar moeder het huis van haar overleden grootmoeder leegruimen, stelt Nelly zich voor hoe haar moeder daar als kind in de bossen speelde. Prompt ontmoet Nelly in die bossen een achtjarig meisje, dat net als haar moeder ook Marion heet, dat ze volgt naar het dan nog bewoonde huis. Een scifi-fantasy voor jong en oud in uiterst bescheiden vorm, die vertelt over hoe de geschiedenis van je voorouders deel uitmaakt van je eigen leven. Een poëtisch kleinood over verbeeldingskracht, verbondenheid en bruggen slaan tussen heden en verleden.

Vrijdag 4 maart : Dans  /  Neel  Verdoorn Dance  Projects  / Ballads- Hope between heartbeats. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs  €  19,50 . 

Het DoelenEnsemble en Neel  Verdoorn Dance  Projects  slaan de handen ineen voor een weergaloos mooie voorstelling over de Ballade.  Met muziek van Guillaume de Machault, Melody Gardot, Sting, Chopin e.a.   ‘Ballads’ vertelt het verhaal van de ballade door de eeuwen heen. Eén van de oudste liedgenres waarin thema’s als liefde, dood, trouw en ontrouw, geluk en verleiding worden bezongen. In de huidige maatschappij waarin mensen individueel georiënteerd zijn, de wereld steeds groter wordt en aan ieders voeten ligt, lijkt alles maakbaar. Tegelijkertijd verharden we en bekijken we elkaar steeds kritischer via alle sociale media. Hierdoor voelen mensen zich steeds meer op zichzelf teruggeworpen, kwetsbaar en alleen. Als reactie hierop is er steeds meer behoefte aan storytelling.  De ballade vormt een verbindende factor, troostend en verzoenend juist in deze corona-tijd waarin mensen worstelen met gevoelens en weer op zoek zijn naar de menselijke maat en wezenlijk contact met anderen: je bent niet alleen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter