Nieuws
Minks wekelijkse column: No time to cry

De grootte van dit kitscherig paleis, waarvan ik de gangen afloop, geeft aan dat hier iemand woont met geldingsdrang. Notenkrakerachtige figuren die de twee enorme deuren flankeren doen deze, bij mijn naderen, strak en statig open.

,,Pas praten als je aangesproken wordt” sist een van hen mij toe. In een praalziek kantoor kijk ik een kalende man op de rug. Met zijn grijs, glanzend colbert en rücksichtslos gedrag kan ik de vergelijking met een aapachtige zilverrug moeilijk onderdrukken.

Starend naar CNN op een giga beeldscherm negeert hij mij volkomen. Na zo’n tien minuten schraap ik de keel om zijn aandacht te trekken. Met zijn hand maakt hij een stopgebaar en switcht naar BBC world.

Na alle westerse zenders te hebben afgezapt komt de draaistoel in beweging en zie ik langzaam een vermoeid doch strijdbaar gezicht. Een flauwe glimlach verschijnt rond zijn lippen: ,,allemaal imperialistische propaganda van het westen, puur fakenews!!!”

Plots schieten zijn ogen vuur ,,Je naam?” buldert hij door de ruimte. ,,My name is Out, Mink Out” antwoord ik kalm en onverschrokken. Plots schiet hij weer in een andere modus en vraagt vriendelijk: ,,Drankje?” ,,Ja Martini, geschud, niet geroerd.” Een Raspoetintype man snelt vanaf de zijkant toe om het drankje handig te bereiden.

,,Kijk, laat ik duidelijk stellen, Rusland wordt weer een machtig rijk met mij Tsaar Vladimir Vladimirovitsj Poetin als onbetwist leider. Als je de geschiedenis ten goede wil keren kost dat nou eenmaal wat mensenlevens, maar het doel heiligt de middelen, tis niet anders.”

Een walging bekroop me, deze man was een gevaar voor de mensheid. Het moest nu gebeuren, ik keek op mijn horloge en vuurde een minuscuul gifpijltje af door een druk op het knopje.

Hij greep naar zijn hals, keek me vol ongeloof aan en viel, met opengesperde mond, voorover met zijn hoofd, morsdood, op het kersenhouten bureaublad. Een stroompje bloed zocht geruisloos zijn weg. Voor hem wellicht een beetje lullig maar er was ‘No time to cry’.

(Tekst: Mink Out. Bundel verkrijgbaar: www.conckshop.nl ).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter