Nieuws
Minks wekelijkse column: Pantoffelheld

Door de verhitte strijd in Oekraïne is, zoals bij velen, ook voor mij de energieprijs als een buk-raket omhoog geschoten. De vaak verdubbelde tarieven zijn ingeslagen als een bom. Ook in huize Out is een nieuwe bezuinigingsronde aangebroken.

Ten eerste is mijn een- of soms wel twee wekelijkse badbeurt geëlimineerd. Aan het koesterend water met een naar dennenbossen in de Taiga geurende schuimlaag zal Minnekus voorlopig de billen en vingers niet meer branden. Een bad nemen heeft wat weg van een gebruikt mondkapje op straat gooien. M.a.w ik heb schijt aan de anderen. Het zou Poetin in de kaart spelen met nog meer gasverdiensten en ‘by the way’ mijn energierekening doen exploderen.

Ook op de centrale verwarming, is een flinke stralingsstop ingezet. Heb de temperatuur van een tropische 22 graden meteen geknepen naar een schamele 19 graden. Een niveau beter passend bij een nieuwe koude oorlog.

Ik hou van warmte dus was het nog net geen klappertanden geblazen. Er moest wat gebeuren dus ging ik voor een nieuwe, zware ochtendjas. Was ook wel hoog tijd nadat de gaten onder de oksels vuistgroot werden. Nou was die oude jas bij 22 graden ook zelden nodig, zult u wellicht begrijpen. Bij Peek en Kloppenburg voor de halve prijs, een nieuwe, zware badjas.

Thuisgekomen gooide ik mijn kleren in een hoek, scheurde koortsachtig de verpakking aan flarden en schoot snel de ‘badjas’ aan. Voor de spiegel werd ik bevangen door een soort van mannequinsgevoel. Ik strikte de ceintuur om mijn middel en trok de revers rond mijn hals dicht.

Hij voelde huiselijk en heerlijk warm, waar het uiteindelijk om begonnen was. Aan mijn bureau zittend had ik alleen nog Siberisch koude-ijsklontvoeten. Natuurlijk! ‘Toffels’ moesten er komen, van die wollen met zachte zolen. En nog paar een katten, want zonder die beesten is het ook veel minder warm.

Misschien nog wel zo’n omgekeerde bloempot-waxinekaarsjes-kachel er bij. Dan wordt mijn ‘nostalgisch’ 40-45 oorlogsgevoel wellicht echt voelbaar.

Dus zet je verwarming een paar tanden lager, koop een fijne ochtendjas, en wordt ook pantoffel(verzets)held zodat Poetin zelf snel aan het gas zal liggen.

(Tekst: Mink Out. Meer: www.conck.nl).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter