Activiteiten
Van Kraayenhof tot pop in Theater Ludens

Dit is het programma van Theater Ludens, Burg. Feithplein 95, 2273 BW Voorburg. Kaarten zijn te koop tijdens kassa openingstijden op woensdag en zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur, of via de website.

Donderdag 24 Maart: Lunchconcert ESCA Quartet (Codarts). Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs: € 8,50. 

Dit dwarsfluitkwartet (Andreia Serra da Costa, Songyoon Ryoo, Marta Vilaça, Elif Yozgyur) behaalde onlangs de Finale van het befaamde Grachtenfestival Conservatorium Concours 2022! Een bijzondere prestatie aangezien slechts 6 solisten/ensembles van alle Nederlandse conservatoria werden toegelaten. Het Kana Percussion Trio, eveneens Codarts afgevaardigde, werd uitgeroepen tot winnaar maar het ESCA Quartet werd door de jury geprezen vanwege hun bijzonder professionele spel. Op 24 maart zal het ESCA Quartet onder andere virtuoze werken spelen van Eugène Bozza en Anže Rozman.

Donderdag 24 maart: Talentenloods   / Open podium. Aanvangstijd 19.30 uur. Toegang GRATIS  

Met (live)uitzending via Midvliet.nl  Jongeren van 12-21 jaar laten hun talenten zien. Een deskundige jury kiest Two Talents voor het Slotpodium.  Het Open Podium 12-21 is bestemd voor de jeugd om hun talenten voor het voetlicht te brengen. Talentenloods houdt geen talentenjacht, maar ondersteunt en stimuleert talent. Talentenloods wil ook ander talent van jongeren stimuleren. Zo is er ook plaats voor assistent-presentatoren, assistentie bij techniek, foto en film en PR via social media.

Vrijdag 25 maart: Cabaret  /  Cameretten  /  Finalistentour 2021. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,50.

Vrijdag 26 november is in het nieuwe Luxor Theater de nieuwe winnaar van de 55e editie van Cameretten Festival bekend geworden. Drie getalenteerde finale acts hebben alles op alles gezet om de felbegeerde Juryprijs mee naar huis te nemen. De jury, onder leiding van juryvoorzitter Rob van Wijk, heeft aan het eind van een spannende finale-avond de Juryprijs toegekend aan Thjum Arts. De publieksprijs is ook naar Thjum Arts gegaan.  De jury mag naast de Juryprijs ook de Persoonlijkheidsprijs uitreiken. Dit jaar is deze prijs uitgereikt aan Michèlle Schimscheimer.  In de finale stonden: Teun Wolters, Blauwe Vinkjes en Thjum Arts.

Zaterdag 26 maart : Concert /  Renee  van Bavel /  What  A  Wonderful  World, ’Van Brel tot Britney’. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,50.

Dof je op en kom. We gaan uit. It is showtime!   Want is het niet een wonderful world? Of is het een mad world? Het is een  wonderful  mad  world! En dat gaan we vieren. Met een  feelgood  show vol ‘Lebenslust’ en ‘joie de vivre’. Een avond lang muzikale comfortfood waarin Van Bavel legendarische songs uit het liedrepertoire van de wereld zingt. Van Brel tot Britney en van Dietrich tot Rick  Astley. Van Bavel neemt je met chansons, klassiekers, onverwachte popsongcovers en verhalen mee op wereldreis. Met als rode draad niet alleen de vurige lokken van de zangeres, maar ook haar liefde voor deze mooie, gekke wereld.    Met succes staat  Renee  van Bavel al jaren op de bühne in binnen- en buitenland. Ze schreef en zong op speciaal verzoek voor veteranen, het Nederlandse Koningshuis en de President van Duitsland. Nu komt ze met haar virtuoze pianist uit Berlijn en zingt ze voor u de sterren van de hemel.

Woensdag 30 maart: Concert / 100 jaar Piazolla, (Een ode aan de Maestro); Artiest: Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs: € 20,00.

Met de theatervoorstelling  ‘100 jaar Piazzolla’  eren de musici van het Carel Kraayenhof Quartet hun muzikale idool Astor Piazzolla, ter gelegenheid van zijn honderdste geboortejaar. Voor bandoneonist Carel Kraayenhof is Astor Piazzolla een muzikale godfather, een ware held, die zijn hele leven beïnvloed en gevormd heeft. Vanaf dat eerste moment op die hotelkamer, waarop Piazzolla aan Kraayenhof vroeg: “Speel eens wat voor me jongen”, was de liefde wederzijds. Het leven van de grote Hollander met zijn Argentijnse hartklop blijft voor altijd verbonden met de geniale Argentijnse Maestro. Als vader van de tango nuevo  nodigde Piazzolla Carel persoonlijk uit om te soleren in zijn  ‘Tango  Apasionado’. Door het optreden van Kraayenhof bij het koninklijk huwelijk werden veel mensen diep geroerd door de melancholische én krachtige muziek van Piazzolla.

Als Carel het muzikale kind is van Piazzolla, dan zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal, afkomstig uit Buenos Aires, had al op jonge leeftijd een warme band met Piazzolla’s muziek. Hij begeleidde  Amelita  Baltar, de geliefde van Piazzolla en eerste vertolkster van zijn ballades en liederen. Al meer dan 10 jaar reizen deze vier tangueros gezamenlijk over de wereld, met hun Sexteto Canyengue en met het Carel Kraayenhof Ensemble. Ook namen zij samen acht CD’s op. Speciaal voor dit theatrale concertprogramma formeerden zij nu het Carel Kraayenhof Quartet.  In ‘100 jaar Piazzolla’ worden instrumentale juweeltjes afgewisseld met kleurrijke persoonlijke verhalen van Carel en zijn muzikale compañeros.

Donderdag 31 maart: Filmhuis / Envole Moi / Frankrijk 2021. Aanvangstijd 15.00 uur. Toegangsprijs € 9,00 , met bibliotheekpas € 8,00 .   

Drama van Christophe Barratier. Met o.a. Victor Belmondo, Gérard Lanvin, Yoann Eloundou, Ornella Fleury en Andranic Manet. Het leven is voor de 25-jarige Thomas (Victor Belmondo) één groot feest zonder consequenties. Voor zijn vader, hartchirurg Reinhard (Gérard Lanvin), is de maat vol en hij dwingt Thomas om de zorg op zich te nemen voor één van zijn jonge patiënten.

 Donderdag 31 maart: Filmhuis  / Bombshell / Verenigde Staten /Canada 2019. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas €8,00. 

Drama van Jay Roach.  Met o.a. Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie, John Lithgow en Allison Janney. In 2016, een jaar voor het ontstaan van de MeToo-beweging, werd Fox News-voorzitter Roger Ailes beschuldigd van ongewenste intimiteiten met zeker twintig vrouwelijke werknemers. In deze boze, licht satirische reconstructie van de zaak spelen Theron, Kidman en Robbie de hoogblonde slachtoffers die als eersten aan de bel trokken. Bombshell kijkt vlot weg en schetst een overtuigend beeld van een door machismo verziekte werkvloer, maar is ook wat warrig en weifelend verteld, alsof de makers niet helemaal vat konden krijgen op hun heldinnen, die weliswaar feministisch zijn, maar ook oerconservatief.

Vrijdag 1 april: Concert / Alex Roeka / Nieuwe Dromen . Aanvangstijd 20.30 uur . Toegangsprijs € 19,50.   

En ineens word je door nieuwe dromen Uit je sluimer opgepord. Je ziet pas wat er achter glinstert  Als het kasteel is ingestort.  In zijn nieuwe theaterprogramma ‘Nieuwe dromen’ zingt en vertelt Alex Roeka over de bitterzoete zindering van de liefde, de troostende poëzie van de schaduwkant, de opwindende zoektocht naar hoe het is, de schoonheid en kracht van de natuur, de indringende stem van het verleden, het gevoel van belangeloze vrijheid dat ontstaat in de onthechting en de louterende terugkeer naar het land van de jeugd.

Alex Roeka: “Dromen, dromen, dromen, hoe dan ook, altijd dromen, helder, duister, vermetel en dwaas, dromen van altijd, maar wel nieuw.”  Alex Roeka: zang, gitaar  Reyer Zwart: gitaar, bas, piano, lapsteel, banjo  Jeroen Kleijn: drums, percussie

Zaterdag 2 april: Local Heroes/ VOORBURGSE POPPRIJS/the battle of the bands. Aanvangstijd 19.00 uur . Toegang GRATIS.

Op zaterdag 2 april is de finale van the battle of the bands. Een samenwerking van Drumschool Voorburg en Theater Ludens.
Er vallen prachtige prijzen te winnen waaronder een optreden op een supervet festival in Leidschendam-Voorburg en een professionele audio-opname in een echte opnamestudio. De bandleden komen uit (de omgeving van) Leidschendam of Voorburg en zijn tussen de 13 en 19 jaar.  Ze spelen eigen liedjes of covers, maar vooral spelen ze met hart en ziel! Tijdens de voorrondes zijn zes bands geselecteerd die in Theater Ludens gaan strijden om de felbegeerde trofee.

De bands hebben ter voorbereiding bandcoaching gehad en kosteloos kunnen repeteren op de drumschool. De bandcoaches hebben hen verteld waar ze nog aan moesten werken en gaven tips hoe ze dat konden aanpakken. Het resultaat mag er zijn! Tijdens de finale staat er uiteraard een professionele geluid – licht en stagecrew voor de bands klaar om de hele show in goede banen te leiden. Komt dat zien en horen!

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter