Activiteiten
René Mioch vertelt over sterren in Theater Ludens

Dit is het programma van Theater Ludens, Burg. Feithplein 95, 2273 BW Voorburg. Kaarten zijn te koop tijdens kassa openingstijden op woensdag en zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur, of via de website.

Donderdag 31 maart: Filmhuis / Envole Moi / Frankrijk 2021. Aanvangstijd 15.00 uur. Toegangsprijs € 9,00 , met bibliotheekpas € 8,00 .   

Drama van Christophe Barratier. Met o.a. Victor Belmondo, Gérard Lanvin, Yoann Eloundou, Ornella Fleury en Andranic Manet. Het leven is voor de 25-jarige Thomas (Victor Belmondo) één groot feest zonder consequenties. Voor zijn vader, hartchirurg Reinhard (Gérard Lanvin), is de maat vol en hij dwingt Thomas om de zorg op zich te nemen voor één van zijn jonge patiënten.

 Donderdag 31 maart: Filmhuis  / Bombshell / Verenigde Staten /Canada 2019. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas €8,00. 

Drama van Jay Roach.  Met o.a. Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie, John Lithgow en Allison Janney. In 2016, een jaar voor het ontstaan van de MeToo-beweging, werd Fox News-voorzitter Roger Ailes beschuldigd van ongewenste intimiteiten met zeker twintig vrouwelijke werknemers. In deze boze, licht satirische reconstructie van de zaak spelen Theron, Kidman en Robbie de hoogblonde slachtoffers die als eersten aan de bel trokken. Bombshell kijkt vlot weg en schetst een overtuigend beeld van een door machismo verziekte werkvloer, maar is ook wat warrig en weifelend verteld, alsof de makers niet helemaal vat konden krijgen op hun heldinnen, die weliswaar feministisch zijn, maar ook oerconservatief.

Vrijdag 1 april: Concert / Alex Roeka / Nieuwe Dromen . Aanvangstijd 20.30 uur . Toegangsprijs € 19,50.   

En ineens word je door nieuwe dromen Uit je sluimer opgepord. Je ziet pas wat er achter glinstert  Als het kasteel is ingestort.  In zijn nieuwe theaterprogramma ‘Nieuwe dromen’ zingt en vertelt Alex Roeka over de bitterzoete zindering van de liefde, de troostende poëzie van de schaduwkant, de opwindende zoektocht naar hoe het is, de schoonheid en kracht van de natuur, de indringende stem van het verleden, het gevoel van belangeloze vrijheid dat ontstaat in de onthechting en de louterende terugkeer naar het land van de jeugd.

Alex Roeka: “Dromen, dromen, dromen, hoe dan ook, altijd dromen, helder, duister, vermetel en dwaas, dromen van altijd, maar wel nieuw.”  Alex Roeka: zang, gitaar  Reyer Zwart: gitaar, bas, piano, lapsteel, banjo  Jeroen Kleijn: drums, percussie

Zaterdag 2 april: Local Heroes/ VOORBURGSE POPPRIJS/the battle of the bands. Aanvangstijd 19.00 uur . Toegang GRATIS.

Op zaterdag 2 april is de finale van the battle of the bands. Een samenwerking van Drumschool Voorburg en Theater Ludens.
Er vallen prachtige prijzen te winnen waaronder een optreden op een supervet festival in Leidschendam-Voorburg en een professionele audio-opname in een echte opnamestudio. De bandleden komen uit (de omgeving van) Leidschendam of Voorburg en zijn tussen de 13 en 19 jaar.  Ze spelen eigen liedjes of covers, maar vooral spelen ze met hart en ziel! Tijdens de voorrondes zijn zes bands geselecteerd die in Theater Ludens gaan strijden om de felbegeerde trofee.

De bands hebben ter voorbereiding bandcoaching gehad en kosteloos kunnen repeteren op de drumschool. De bandcoaches hebben hen verteld waar ze nog aan moesten werken en gaven tips hoe ze dat konden aanpakken. Het resultaat mag er zijn! Tijdens de finale staat er uiteraard een professionele geluid – licht en stagecrew voor de bands klaar om de hele show in goede banen te leiden. Komt dat zien en horen!

Zondag 3 april:  Genre:  JEUGD / TG Knars / De nachtfantast 4+ . Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 10,00 (familie ticket mogelijk, zie website).   

‘De Nachtfantast en zijn onwaarschijnlijke avonturen’  Twee broers slapen samen voor het eerst bij opa en oma op zolder. Een zolder met krakende treden en spullen uit een ver verleden. Zodra het bedlampje uitgaat, komt de kamer tot leven.   Deze nacht gaat het lampje uit en het dak eraf!   Een wit doek maakt een spook, weet de oudste; volgens de jongste kan alles in alles veranderen. Ze zetten thee van een monster, vliegen op bed door het zolderraam en duelleren in de schittering van het maanlicht. In deze wakkere droom kan niemand ze nog vertellen dat nep niet echt is. Lukt het ze om de duisternis te overwinnen en de zon te doen opkomen?

Duik met Theatergroep Knars in een lichtgevende nacht vol objecten, schaduwen en reflecties. Fantasierijke constructies en dromerige muziek vertolken het magisch denken van kinderen. Op ingenieuze en poëtische wijze construeert Knars verschillende zienswijzen die elkaar tegenspreken én versterken.

Woensdag 6 april: ONGEZIEN – BUURTTHEATER. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegang gratis, wel reserveren via de website.

 Iedere vrijdagmiddag komt een groep buurtbewoners uit Leidschendam-Voorburg samen. Ze doen, denken en creëren. Alles wat zij maken blijft echter ongezien. Wie zijn deze mensen? Wat is hun verhaal? ‘Ongezien’ heeft 11 uiteenlopende spelers bij elkaar gebracht in bizarre tijden. Samen deelden ze verhalen en ervaringen rondom het thema ‘eenzaamheid’ die zij ieder op hun eigen unieke wijze presenteren in Theater Ludens. Spelers: Asha, Danny, Elvira, Irene, Martien, Maureen, Rob, Sam, Sterre, Utku en Yvonne. Regie: Sylvia Bos en Anouk van Weerlee. Productieleider: Sylvia van der Sluys. Flyer: Sterre Bitter.

‘Ongezien’ wordt georganiseerd in het kader van ‘Proeftuin Cultuuranker Leidschendam-Voorburg’ en is een initiatief van buurtbewoners i.s.m. Trias, Centrum voor de Kunsten. Mede mogelijk gemaakt door Woej, Theater Ludens, gemeente Leidschendam-Voorburg.

Donderdag 7 april: Lunchconcert / Alborada Ensemble. Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 8,50 .

Alborada Ensemble is een kamermuziekproject gecreëerd door 3 jonge musici gevestigd in Nederland met als doel hun diverse muzikale interesses met andere mensen te delen. Hun repertoire varieert van Beethoven tot Piazzolla, met een speciale focus op het verspreiden van Spaanse muziek uit de 20e en 21e eeuw en het bouwen van bruggen tussen klassieke muziek en andere stijlen. Deze muziek, gecombineerd met een directe benadering van het publiek en een innovatieve programmering, maken van hun concerten een interessante ervaring. Voornaamste doel van hun concerten is om samen een fijne tijd te hebben terwijl geluiden uit het heden en verleden verkend worden. Het Alborada Ensemble, bestaat uit: Iryna Neporozhnya, viool, Carlos Maldonado, cello en David Vaamonde López, piano

 

Donderdag 7 april: Cabaret / Lisa Ostermann / Met z’n allen. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 17,00. 

Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Haar eerste voorstelling ‘Met z’n allen’ gaat over het enthousiasme, de wanhoop en de hulpmiddelen waarmee we de sfeer erin proberen te houden. En over hoe weinig de sfeer zich daarvan aantrekt.
Verwacht scherpe grappen en muzikale intermezzo’s waarbij Lisa wordt begeleid door een funky live-band/breakdancegroep die bestaat uit Lisa.

Zaterdag 8 april: Lezing / René Mioch / Films en sterren in het theater. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 20,00.

Al meer dan 35 jaar is René ‘Mr. Film’ en ‘Een ster onder de sterren’.   Aan de hand van persoonlijke anekdotes geeft hij een uniek kijkje in de wereld van Glitter & Glamour. Tijdens de voorstelling toont hij bijzondere fragmenten van gesprekken met bijvoorbeeld Bette Davis, Steven Spielberg, Julia Roberts, George Clooney, Meryl Streep, Kristen Stewart, Scarlett Johansson, Johnny Depp, Brad Pitt, Will Smith en vele anderen.   René is heel open ten aanzien van zijn verhouding tot de sterren en gaat met liefde en passie in op vragen uit het publiek en neemt daarbij geen blad voor de mond.

Een avond met René staat garant voor entertainment en humor. Een ding is duidelijk: Na deze avond zal Hollywood, met al haar sterren, geen geheimen meer voor u hebben!

Zaterdag 9 april: Cabaret / Danielle Schel / Ok. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,00.

Altijd Anders   Dat het ‘Altijd Anders’ gaat, is dit theaterseizoen wel weer gebleken. En in plaats van dat cabaretière Daniëlle Schel vandaag de laatste voorstelling van haar tour speelt, knalt ze een zomers lied de wereld in!    ‘Altijd Anders’ is een lied uit haar eerste succesvolle theaterprogramma ‘Patroon’ en gaat over hoe de dingen nooit gaan zoals je ze had bedacht.   Daniëlle heeft speciaal voor ons ‘Altijd Anders’ in een zonnig jasje gestoken zodat we fluitend aan de zomer kunnen beginnen en we ons alvast kunnen gaan verheugen op het nieuwe seizoen. Én natuurlijk op de nieuwe voorstelling

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter